Cultura 23/06/2019

Ciutadella viu el primer caragol de Sant Joan amb 26.000 persones al Born

Les tres voltes s'han desenvolupat sense incidents i en un ambient festiu

Iván Martín
1 min
L'entrada de Julio de Olives ha aturat el temps per uns instants a causa de la gernació que ha dificultat l'accés del seu cavall.

CiutadellaPoc més de 26.000 persones s'han concentrat aquest diumenge a la plaça del Born de Ciutadella per presenciar l'entrada del Caixer Senyor de les festes de Sant Joan. Una entrada complicada, lenta i en alguns instants insegura, provocada per l'aglomeració d'assistents a l'accés a l'emblemàtica plaça. Així, Julio de Olives i la Capellana, Gerard Villalonga, han inaugurat el primer dels diferents caragols de les festes de Sant Joan que es produiran a les pròximes hores.

Els filtres d'accés no s'han tancat perquè l'aforament màxim que preveu el Pla Director de Seguretat de les festes de Sant Joan, 27.540 assistents, no s'ha superat. Un total de 112 cavalls han participat en el caragol del Born i han completat les tres voltes en 50 minuts. Malgrat l'ensurt inicial, no cal lamentar incidents de consideració, més enllà dels habituals cops de calor i trepitjades de cavall.

Una vegada finalitzat, els cavallers han enfilat el camí de Sant Joan de Missa per a l'acte religiós. Paral·lelament, a l'avinguda de la Constitució ha tingut lloc un dels esdeveniments més esperats pels més joves, les Avellanes. Després de Sant Joan de Missa, la comitiva torna al nucli antic de Ciutadella per realitzar, a la zona de les Voltes, les corregudes a la plaça i el caragol de Santa Clara. Les festes de Sant Joan viuran aquest dilluns una segona jornada amb els entrenaments al migdia dels jocs del pla. A continuació, els cavallers es desplaçaran fins a la Catedral de Menorca i, ja a la tarda, el Caixer Senyor farà la tradicional convidada a tota la corporació municipal per gaudir dels jocs del pla.

stats