Cultura 20/12/2021

La cavalcada dels Reis d'Orient de Palma serà "de fantasia"

Hi haurà fins a nou carrosses i hi participaran unes 450 persones

ARA Balears
2 min
Imatge de la cavalcada de Reis de Palma del 2021, que va fer-se sense públic.

PalmaProp de 450 persones participaran en la desfilada de la cavalcada dels Reis d'Orient de Palma, que es farà el dimecres 5 de gener i que inclourà nou carrosses. A més, aquells que la vegin cada any hi trobaran algunes novetats, ja que s'han revisat i retocat alguns dels dissenys que ja es varen usar en la cavalcada del 2021. La temàtica d'enguany serà la fantasia i s'hi incorporen els seguicis de Melcior, Gaspar i Baltasar, amb vestuari, música i coreografies nous. Amb tot, però, no es llançaran caramels.

El regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo; la directora general de l'àrea, Clàudia Costa, i el director artístic de la cavalcada, Dani Puig, l'han presentada aquest dilluns.

S'hi ha afegit, també, un grup de batucada, carboners i la carrossa de la Fàbrica de Carbó, que s'ha fet de bell nou. El dissenyador artístic de la cavalcada ha valorat la feina que fa l'equip durant mesos i que va més enllà de la producció: "Estam conscienciant tothom que participarà en la cavalcada perquè siguin prudents i respectin en tot moment les recomanacions sanitàries". Puig ha explicat que enguany les juguetes del passat seran les protagonistes de la desfilada, que "tindrà una estètica vintage amb detalls que faran al·lusió a la infantesa de petits i grans".

Un recorregut nou

En la pròxima cavalcada hi haurà un canvi de trajecte. Per tal de complir les recomanacions sanitàries del Govern balear, s'amplia el recorregut respecte del que s'havia fet els darrers anys: la cavalcada passarà per carrers més amples que defugin les concentracions de gent.

El regidor Jarabo ha recordat que la normativa autonòmica vigent permet que es facin aquest tipus d'esdeveniments. No obstant això, ha subratllat que “l'ús de la mascareta serà obligatori en totes les persones majors de sis anys". També ha fet una crida al "seny" i ha dit que, si canvien les mesures sanitàries, intentaran "adaptar la cavalcada a les circumstàncies".

Ses Majestats arribaran a les 18 hores al moll Vell de Palma a bord del vaixell d'època Rafael Verdera. A partir d'aquí, transcorrerà per l'avinguda d'Antoni Maura, el passeig del Born, la plaça del Rei Joan Carles I, el carrer de la Unió, la Rambla, el carrer Baró de Pinopar, l'avinguda d'Alemanya, l'avinguda de Roma, el carrer del Bisbe Campins, el carrer de Rubén Darío, el passeig de Mallorca, l'avinguda de Jaume III, la plaça del Rei Joan Carles I, el passeig del Born i finalitzarà a l'avinguda d'Antoni Maura.

stats