Cultura 06/03/2021

La catifa més atípica dels Goya manté l’elegància

Els vestits de la gala del cinema espanyol brillen amb llum pròpia en una posada en escena híbrida

Maria Almenar
4 min
Maria Casado i Antonio Banderas, amb mascareta, a la catifa vermella

BarcelonaLa nova normalitat, marcada per les restriccions sanitàries del covid-19, dicta una catifa vermella reduïda a la mínima expressió, on només hi passegen de forma presencial els actors i cineastes que han de lliurar els premis. La resta de nominats es connecten telemàticament des de casa. L’últim exemple l'hem vist aquesta nit, durant la cerimònia de la 35a edició dels premis Goya, celebrada en format híbrid. Des del Teatre del Soho CaixaBank de Màlaga, Antonio Banderas i María Casado exercien de mestres de cerimònies de la gala inaugurant la passarel·la de la fama i el cerimonial per accedir-hi: prova PCR abans i mascareta obligatòria, l’accessori estrella que ens unifica des de fa un any. Tots dos anaven de color negre: l’actor malagueny amb un conjunt de dues peces amb samarreta d’Armani, i la periodista amb un vestit d’escot asimètric de Pronovias que no li acabava d’encaixar. De negre també hi anava l’actriu Belén Cuesta, amb un disseny minimalista de Carolina Herrera que deixava les espatlles al descobert. Discret, però efectiu. O Najwa Nimri, amb un conjunt dues peces setinat que acompanyava amb una de les mascaretes més originals de la nit: un model XXL semitransparent.

L'actriu i cantant Nawja Nimri

Espectacular s’exhibia Paz Vega, que no sempre l'encerta a les catifes vermelles. Aquest cop sí que ho va fer, amb un sofisticat vestit d’estampat geomètric del dissenyador Georges Hobeika.

Paz Vega

Qui no acostuma a decebre és Ángela Molina. L’actriu, que recollia el Goya d’Honor 2021, va brillar amb llum pròpia amb un espectacular vestit de volants daurats i negres d’Armani Privé.

Angela Molina

Moda blanca i sensual

El color blanc va ser una de les sorpreses cromàtiques de la nit. El va escollir la cantant Aitana amb un vestit recte amb obertures de Versace que contrastava amb la seva llarga melena fosca.

Aitana a l'arribada a la gala

Per la seva banda, Juana Acosta emulava una ballarina en un dels vídeos més vistos a les xarxes socials: duia un microtop de lluentons i una faldilla de tul de Miu Miu. La més explosiva va ser Natalia de Molina explorant una tendència que ja fa temps que es veu a les passarel·les: la llenceria s’exhibeix més que mai. Doncs al peu de la lletra s’ho va prendre l’actriu de Las niñas amb un conjunt dues peces de sastreria de JC Pajares que combinava amb un sensual sostenidor de malla brodada.

Ells van amb esmòquing

A vegades no cal arriscar si tens la fórmula idònia. Aquest comodí tan sofert com elegant és l’esmòquing, i un any més va ser l’uniforme predilecte dels protagonistes masculins de la gala. Li quedava com un guant a Jon Kortajarena, amb un vestit de recanvi de Tom Ford. “El disseny d’enguany no ha arribat a temps”, deia el model.

Jon Kortajarena

També va ser el predilecte de Salvador Calvo, Javier Cámara, Alejandro Amenábar.

Alejandro Amenábar

Alguns es van arriscar dins dels límits, com Antonio Velázquez amb un disseny del granadí Javier Cortado amb grans botons brillants, el cantant Alejandro Sanz amb una jaqueta de color granat i l’actor Mario Casas, que s’alliberava del llacet amb un disseny amb camisa desbotonada i la sorpresa estilística: unes sabatilles d’anar per casa amb l’escut de Batman.

Atreviment i diversió

Petits tatuatges a la cara, un cinturó de cadenats i un vestit daurat amb tires i serrells d’aires futuristes. L’actriu revelació Milena Smit, de No matarás, es va estrenar als Goya amb un look inoblidable de Givenchy.

L’acompanyava telemàticament el seu company de repartiment, Fernando Valdivielso, vestit amb un conjunt de Moschino. L’atreviment també es palpa en l’actitud, com la desimboltura que mostrava davant dels focus la veterana actriu Marisa Paredes amb un abric violeta de serrells de Juan Duyos, o les ungles extrallargues de color verd de la cantant Nathy Peluso a conjunt amb el vestit, que s’havia dissenyat ella mateixa. No es va acabar d’entendre el disseny rosa pal de Hiba Abouk. A les xarxes el comparaven amb un núvol de sucre: “M’agrada arriscar i divertir-me amb dissenys atrevits”, defensava l’actriu.

Hiba Abouk

Original també va ser el rap que es va marcar el cineasta i guionista David Galán Galindo en una de les retransmissions que resumia la imatge dels Goya: "Catifa vermella, verda o marró. El que és ben clar és que aquest any es fa al meu saló”. Doncs això!

stats