Art
Cultura 08/09/2023

La Ribot, Robert Ferrer, Sandra Baía i Patrick Hamilton, la proposta de Cort per a la Nit de l’Art

Performances, exposicions i instal·lacions ocuparan els espais del Solleric i del Balaguer el proper 23 de setembre

2 min
El tinent de batle Javier Bonet, l'artista Robert Ferrer i el coordinador general de Cultura i Arts Visuals Fernando Gómez de la Cuesta davant l'obra de Ferrer que es pot veure al Solleric.

PalmaAmb el títol genèric 1, 2, 3… Acció! s’ajunten els quatre projectes que es podran veure al Casal Solleric i Can Balaguer, espais amb què l’Ajuntament de Palma s’afegeix enguany a la Nit de l’Art, esdeveniment que el pròxim 23 de setembre arribarà a la vint-i-setena edició. 

Un dels noms propis d’aquesta programació és el de la coreògrafa, ballarina i artista Maria Ribot, coneguda com La Ribot, que serà a Palma els dies 19 i 20 de setembre per realitzar una trobada amb el públic i una performança, respectivament, al Casal Balaguer. També hi participa l’artista Robert Ferrer amb una intervenció al Showcase, és a dir, a l’aparador extern del Casal Solleric, que avui s’ha presentat als mitjans. Es tracta d’una làmina de metall daurat de la qual surten diferents fragments de les mateixes tonalitats, “una peça feta específicament per a aquest espai, que ofereix una visualització molt ràpida perquè és un lloc de trànsit”, segons ha explicat el mateix artista.

Robert Ferrer no serà l’únic que exposarà al Casal Solleric en el marc de la Nit de l’Art. També hi seran presents la portuguesa Sandra Baía, amb una proposta titulada Connecting que ocuparà el pati i la llotja del casal, i el xilè Patrick Hamilton, que durà a l’aljub la seva obra Los Olvidados, un projecte basat en la manipulació i intervenció dels objectes quotidians per reflexionar sobre el treball i la precarietat. 

El regidor de Cultura, Javier Bonet, ha volgut començar la seva intervenció amb un agraïment per a l’associació Art Palma Contemporani, entitat “que ha fet una gran feina per fer de la cultura i de l’art un punt d’atracció a Palma, tant per a residents com per a visitants” i que ha aconseguit que “no es pugui concebre Palma sense la Nit de l’Art”. Per part seva, el coordinador general de Cultura i Arts Visuals, Fernando Gómez de la Cuesta, ha manifestat que quan varen arribar al consistori es varen trobar “amb una programació que estava d’esquena a una fita tan important com és la Nit de l’Art, una cosa que ha estat recurrent en els darrers anys, però que hem volgut canviar. Ha suposat un gran esforç”, ha prosseguit, “perquè els terminis i els tràmits són els que són, però hem aconseguit quatre propostes de gran qualitat”. 

Quan se li ha demanat per l’escultura de José Dávila cedida a Cort que va ser localitzada en un solar de Calvià, Javier Bonet ha reconegut que potser no estarà instal·lada a la seva nova ubicació, al passeig de Sagrera, en arribar la Nit de l’Art. “Intentarem arribar-hi, però no ens lleva el son”, ha afirmat Bonet, “perquè la prioritat és que estigui ben instal·lada, no com estava abans”. Pel que fa a la seva aparició al solar, ha afirmat que es va tractar d’un “malentès de totes les parts” i que, a causa del temporal, els elements que es feien servir per protegir-la “havien desaparegut. Ara és al taller, on rebrà la rehabilitació que li correspon”.

stats