LITERATURA
Cultura 29/09/2016

Carme Riera presenta 'Les darreres paraules' a Palma

L'arxiduc Lluís Salvador d'Habsburg és el personatge principal del darrer llibre de l'acadèmica

M. Mateu
1 min
Carme Riera, Biel Mesquida i la representant d'Edicions 62 han presentat la novel·la a Palma

PalmaCarme Riera ha presentat aquest dijous a Palma la seva darrera novel·la, 'Les darreres paraules'. L'acte ha tingut lloc a la galeria Pelaires i l'autora ha estat acompanyada de l'amic i escriptor Biel Mesquida.

L'escriptora parla de la figura de l'arxiduc Lluís Salvador, personatge principal de la novel·la que fou presentada a la Setmana del Llibre en Català, després que li fos concedit el 36è premi BBVA Sant Joan de novel·la, dotat amb 35.000 euros i que publica Edicions 62.

Mesquida ha encetat la presentació de la novel·la cantant: "Oh mar blava que est de trista, en mirant-te ploraré...". L'escriptor ha entonat la cançó que Catalina Homar recitava mentre cercava sal de cocó quan l'arxiduc es va acostar a ella. Mesquida també ha fet referència a cites d'altres autors que s'han inspirat en l'arxiduc, com Josep Maria Llompart, i ha elogiat el bon fer de la darrera novel·la de Riera.

'Les darreres paraules' desvela, en unes suposades memòries, les vivències familiars, sentimentals i polítiques d'una personalitat extraordinària que, tot i pertànyer a la casa imperial més important d'Europa, visqué allunyat dels convencionalismes.

stats