Cultura 15/09/2019

Joan Carles Girbés, nou president de la Setmana del Llibre en Català

L'edició del 2019 tanca amb una facturació de més de 500.000 euros malgrat els dies de pluja

Sílvia Marimon
2 min
Joan Carles Girbés, nou president de La Setmana del Llibre en Català

BarcelonaJoan Carles Girbés, el director editorial dels segells de Som* –Ara Llibres, Amsterdam i Bernat Metge–, serà el nou president de la Setmana del Llibre en Català. "Crec que m'ho han deixat fàcil perquè és un model d'èxit i un exemple del treball cooperatiu –ha dit Girbés–. Ara es tracta de mirar com podem anar més lluny encara comptant amb el patrocini públic i privat, i si podem créixer encara més de manera creativa".

L'editor de Comanegra, Joan Sala, que n'ha sigut el president els últims quatre anys, ha valorat molt positivament la 37a edició: "Ha sigut un èxit malgrat que hem tingut un 20% menys de temps operatiu –referint-se a la tempesta de diumenge passat, que va destruir dos escenaris, a la pluja de dimarts i al fet de tancar per primera vegada l'Onze de Setembre a la tarda–, les xifres són superiors a les l'any passat". Quan encara faltava un dia per tancar la cita cultural, Sala ha assegurat que s'han superat els 500.000 euros. Tanmateix, no s'arribaran als 550.00 previstos per culpa d'aquests dos dies sencers en què la Setmana no ha estat operativa.

Un dels desafiaments que haurà d'afrontar Girbés és la qüestió de l'espai. Des de la regidoria del districte s'ha alertat que la cita cultural no respecta la mínima distància, uns cinc metres, que hi ha d'haver amb la muralla romana. "Hem de lluitar per continuar tenint aquest espai, ja protegim la muralla, ningú hi pot accedir", ha dit Girbés. Segons els responsables de la Setmana, que s'han reunit amb l'alcaldessa Ada Colau, hi haurà una certa flexibilitat a l'hora d'aplicar la normativa.

Sala també es va reunir amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i el tema dels pressupostos es va posar damunt la taula. "Vam tornar a reclamar que el pressupost de Cultura superi l'1%, i Aragonès va dir que eren més a prop d'aprovar els pressupostos", assegura Sala. Però de compromís per superar o arribar (en aquests moments no hi arriba) a l'1%, no n'hi va haver.

stats