Cultura 28/07/2021

'Canto jo i la muntanya balla' i 'Filumena Marturano', a la nova programació del Principal de Palma

El teatre coproduirà 'Primavera de bèsties', de Miquel Mas, i hi tornarà 'L’elisir d’amore' en la 36a Temporada d’Òpera

ARA Balears
3 min
Una escena de 'Canto jo i la muntanya balla'.

PalmaEl teatre Principal de Palma s'acomiadarà dia 30 de juliol del festival Fila U amb un concert de Quique González & Toni Brunet. Llavors, abaixarà el teló fins al setembre, quan s'iniciarà la temporada 2021-2022. Una temporada que, segons han apuntat la responsable de Cultura del Consell de Mallorca, Bel Busquets, i el gerent de la sala de Palma, Josep R. Cerdà, vol consolidar el Principal "com a punt de trobada de les arts escèniques mallorquines". A més, per continuar en la línia marcada durant els dos darrers anys, el teatre apostarà per les produccions i coproduccions pròpies i la col·laboració amb altres espais de les Balears.

El director també ha destacat la "consolidació" del projecte educatiu del teatre Principal, que té diferents línies de feina (tutories teatrals, visites guiades, públics nous...) i que es desplega en col·laboració amb la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears.

La 36a Temporada d’Òpera presentarà a l'octubre el primer títol, L’elisir d’amore, una proposta signada per José Martret en una producció

pròpia del Principal que ja va ser molt celebrada el 2019.

Una escena d'Elisir d'amore'.

La nova temporada del teatre de Palma començarà el 17 de setembre amb Souvenir, una coproducció feta amb la companyia Souvenir d’Espectacles. A banda d’aquesta coproducció, entre setembre i gener s'estrenaran les peces teatrals Primavera de bèsties (text de Miquel Mas, guanyador del premi Pare Colom de teatre) el 15, 16 i 17 d’octubre; Descripció d’un paisatge, de Benet i Jornet, en coproducció amb la Sala Beckett, el 6 i 7 de novembre; La darrera opció, una coproducció amb Clara Ingold, el 17, 18 i 19 de desembre; i El fingidor, amb Pep Tosar, el 28 i 29 de gener (tot i que aquest dijous se'n podrà veure una funció en el marc del Fila U).

En dramatúrgia, cal destacar també les funcions de La casa de los espíritus (25 de setembre), Filumena Marturano (1 d’octubre), L’oncle Vània (29 d’octubre), Canto jo i la muntanya balla (30 d’octubre), Alguns dies d’ahir (14 de novembre), el teatre musical d’Ocaña, reina de las Ramblas (26 i 27 de novembre) i l’espectacle de circ Save the temazo (30 de desembre).

En dansa, hi podrem veure les coproduccions La contínua, amb Mariantònia Oliver (19, 20 i 21 de novembre), i Highlands, de Malpelo (5 de desembre), a més de It’s Wrap, de La intrusa (11 de desembre), i Le quattro stagioni, de Laura Girotto (30 de gener).

A l'escenari del Principal, la pròxima temporada hi faran música Pillows Queen (28 de setembre), Xanguito (12 de novembre), Dervish (20 de novembre), Roberto Fonseca (6 de desembre) i Cabot (4 de gener). Com a espectacle familiar, el 28 de desembre es posarà en escena La màquina gramòptica universal, de Marino e Marini. El Principal també acollirà les gales inaugurals de dos festivals de cinema: la Mostra de Cinema de Muntanya (23 d’octubre) i l'Evolution Film Festival (27 d’octubre).

Abonaments i descomptes

Per tot plegat, el teatre Principal ha preparat dues modalitats d’abonament: el general, que suposa un 25% de descompte a partir de cinc o més espectacles; i el de parella, també un 25% de descompte per la compra de dues entrades a partir de tres espectacles. Tots els abonaments, a més, disposaran de manera gratuïta de la plataforma de continguts digitals que s’activarà la temporada vinent.

El Principal a la carta

El Principal disposarà de la seva pròpia plataforma de continguts digitals, anomenada Principal a la carta. En aquesta plataforma, s’hi podran veure les produccions i coproduccions pròpies, un temps després de ser estrenades, així com altres continguts escènics en format digital.

stats