Cultura 22/02/2022

La candidatura de Joan Miralles presenta 55 punts per reforçar la presidència de l'OCB

ARA Balears
1 min
Imatges de l'acte que s'ha fet en el claustre del monestir de La Real.

PalmaLa candidatura Joan Miralles, que es presenta a les eleccions de l'Obra Cultural Balear (OCB), ha explicat el seu programa dividit en 55 punts amb l'objectiu de reforçar la presència i la labor de l'entitat en la defensa de la llengua i la cultura catalanes. "L'Obra Cultural Balear compleix aquest any 60 anys de vida. És un moment excel·lent per reconèixer quina ha estat la transcendència històrica de l'OCB i quins són els reptes que haurà d'abordar, d'ara endavant, dins la nostra societat", ha manifestat Joan Miralles.

Segons han informat en un comunicat, la candidatura que encapçala haurà de ser ratificada en les eleccions de l'entitat, que es faran el pròxim dijous a les 18.30 h a Can Alcover. Miralles ha indicat que les propostes que es presenten pretenen aconseguir una sèrie d'objectius generals: construir una OCB transversal i oberta a tothom, que exerceixi el lideratge cívic en la defensa de la llengua, la cultura i el país i amb una gestió eficaç, transparent i participativa.

Un altre aspecte que ha remarcat Miralles és la necessitat que l'OCB promogui la reflexió i el pensament sobre les polítiques lingüístiques i culturals de les Balears, liderar el debat públic sobre el futur de la llengua catalana i impulsar mesures de sensibilització. Així mateix, la candidatura de Miralles pretén enfortir les xarxes territorials de l'OCB, coordinant les línies estratègiques i les actuacions comunes.

El programa també fa referència a l'àmbit educatiu i, en aquest sentit, recull que s'ha de promoure i reforçar la xarxa de docents implicats en el foment i ús de la llengua catalana en els centres escolars.

stats