Homenatge López Casasnovas
Cultura 03/11/2023

Can Alcover acull una jornada d'homenatge al pare del menorquinisme, López Casasnovas

L'acte, organitzat per l'Obra Cultural Balear i l'Institut d'Estudis Catalans, té com a objectiu reconèixer la tasca de filòleg i polític de Menorca

ARA Balears
1 min
Joan F. López Casasnovas.

PalmaCan Alcover acollirà una jornada d'homenatge a un dels grans de l'economia a les Balears, Joan Francesc López Casasnovas, aquest dissabte. L'esdeveniment arrancarà a partir de les 10.15 h i clourà amb una ponència a càrrec de Beatriu Defior i Gemma Ferrer a les 16.30 h.

L'acte, organitzat per l'Obra Cultural Balear i l'Institut d'Estudis Catalans, té com a objectiu reconèixer la tasca de filòleg i polític menorquí, un any després de la seva mort. El programa inclou la participació de Guillem López Casasnovas (germà de Joan Francesc), l'historiador Sebastià Serra, l'antropòleg Jaume Mascaró i la filòloga Josefina Salord, entre d'altres. A les 12 h es farà una pausa i a les 14 h està previst dinar.

Programa homenatge López Casasnovas

Joan Francesc López Casasnovas va néixer a Ciutadella l'any 1952 i va morir el 19 de juliol de 2022 a 69 anys. És considerat un dels referents de l’esquerra i el menorquinisme. Va formar part de l’Assemblea Democràtica de Menorca i de l’Assemblea Autonòmica de Menorca i va militar al PCIB-PCE (1978-1981). Va ser conseller de Normalització Lingüística i de Cultura i Educació al Consell de Menorca (1979-1992).

També va ser diputat al Parlament, primer per l’agrupació Esquerra-PSM i més tard per la coalició Esquerra de Menorca, Esquerra Unida i el PSM. A més, també va ser membre de la Secció Filològica de l'IEC i el 2007 va rebre el Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Lluís Carulla. El 2019 va ser reconegut amb el premi 31 de Desembre de l’OCB per la seva dedicació a la normalització del català.

stats