Cultura 03/01/2018

El CaixaForum Palma frega els 310.000 visitants durant el 2017

El centre cultural ha augmentat un 0,6% les visites respecte del 2016

Ara Balears
2 min
L'exposició de Ramon Casas va ser la més visitada de l'any.

PalmaEl centre cultural de l'Obra Social la Caixa a Palma, el CaixaForum Palma, va rebre 309.943 visitants durant el 2017, una xifra que suposa un increment d'un 0,6% respecte de l'any passat, en què la xifra de visites ja havia augmentat un 4%.

D'entre les diferents activitats que es van dur a terme l'any passat, la major afluència de públic la van registrar les exposicions, les activitats educatives, els concerts i les activitats familiars, segons que ha informat l'entitat en un comunicat.

L'exposició 'Ramon Casas. La modernitat anhelada' va ser la més visitada de l'any. La mostra celebrava el 150è aniversari del naixement d'una de les figures més rellevants i representatives de l'art espanyol.

L'exposició incloïa prop de 200 obres: les més emblemàtiques de l'artista, així com una selecció d'altres de pintors contemporanis que permetien contextualitzar l'obra de Ramon Casas en l'època, des d'artistes que el van inspirar, com ara Picasso, Toulouse-Lautrec, Sargent, Rusiñol i Sorolla, fins a uns altres que van beure de la seva obra, com ara Torres García i Romero de Torres.

La mostra abordava també les facetes menys conegudes de Ramon Casas, com la seva producció publicitària i la seva obra sobre paper.

Una altra de les mostres més concorregudes del 2017 va ser 'Gabriel Casas. Fotografia, informació i modernitat, 1929-1939', que mostrava les imatges preses per l'autor durant deu anys clau, quan la seva obra va adquirir una gran maduresa i va connectar amb l'avantguarda europea.

L'exposició "Les vanguàrdies històriques. Construïnt nous móns 1914-1945), en col·laboració amb l'IVAM, serà una de les mostres més destacades dels propers mesos.

A través de cent fotografies, la mostra oferia una visió àmplia i contextualitzada de la seva obra. Gabriel Casas va ser un dels primers fotògrafs del país que van adoptar el llenguatge de la Nova Visió per crear narratives visuals innovadores. Les seves fotografies van tenir una gran repercussió: van il·lustrar revistes i llibres i van ser utilitzades per a la creació de cartells propagandístics.

Entre les propostes dels propers mesos al CaixaForum Palma destaca, en col·laboració amb l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), 'Les avantguardes històriques. Construint nous mons 1914-1945', una mostra que arribarà el 22 de març i oferirà una relectura de les primeres dècades del segle XX, mitjançant una cuidada selecció d'obres de la col·lecció del IVAM i la Col·lecció Andrés Alfaro Hofmann.

També arribarà a Palma 'El món de Giorgio de Chirico. Somni o realitat', organitzada per l'Obra Social la Caixa en col·laboració amb la Fondazione Giorgio i Isa de Chirico, que es podrà veure del 24 de juliol a l'11 de novembre de 2018.

Durant l'any 2017, l'oferta cultural, científica i educativa de l'Obra Social la Caixa a tot Espanya va rebre 5.906.292 visitants, de manera que va experimentar un increment d'un 13,7% respecte del 2016.

stats