Alternatilla Jazz Festival 2022
Cultura 10/12/2022

Que bufin els vents italians!

Lorenzo Bisogno i Massimo Morganti lideren el quartet del país transalpí a la Casa des Poble d’Esporles

Alternatilla Jazz
1 min
El quartet liderat per Lorenzo Bisogno i Massimo Morganti ha actuat aquest dissabte a la Casa des Poble d'Esporles.

PalmaEl quartet de jazz italià liderat per Lorenzo Bisogno i Massimo Morganti han complert les expectatives a la Casa des Poble d'Esporles. Després d'una nit passada on va lluir la veu de Carme Canela, en aquesta ocasió ha estat el torn dels instruments de vent, del saxo de Bisognoi el trombó de Morganti.

Un quartet que han completat Pietro Paris al contrabaix i Lorenzo Brilli a la bateria. Malauradament, però, el que avui ha estat quartet havia de ser quintet, però per culpa del mal temps, el vol del pianista Manuel Magrini ha quedat a Munich, on feia escala, i no ha pogut acabar volant a Mallorca. Una llàstima, però que els seus companys de banda han resolt amb una gran nit de jazz.

Lorenzo Bisogno s'ha dirigit al públic per explicar-ho i també per demostrar la seva satisfacció i alegria de ser avui a Mallorca tocant la seva música. De fet, a part de tocar clàssics, majoritàriament han tocat el repertori de Bisogno, del seu últim disc, Open Spaces. Així doncs, el concert s'ha desenvolupat sota el comandament del saxo, amb un so que ha lliscat plaent entre les orelles d'una Casa des Poble gairebé amb l'aforament complet.

Melodies entremaliades de saxofon, que semblaven córrer per dins la sala i entremesclar-se amb les del trombó per esclatar amb una bateria lluent i un contrabaix juganer. Música per passar gust, cosa que han demostrat en tot moment els quatre artistes. Gust de tocar, gust de gaudir i sobretot, de fer gaudir a un públic acostumat a aquestes cites que no ha fallat i ha retornat el gaudi als músics amb bones dosis de mamballetes.

stats