CINEMA
Cultura 27/06/2017

L'actriu Britt Ekland llueix a la inauguració de l'exposició en homenatge a Guy Hamilton

La mostra de fotografies sobre la vida del director de cinema es podrà visitar al Casal Solleric de Palma fins al 31 de juliol

Margalida Mateu
3 min
L'actriu Britt Ekland posant amb l'Aston Martin DB5 al pati del Casal Solleric.

PalmaL'actriu sueca Britt Ekland ha estat la protagonista de l'exposició en homenatge al cineasta Guy Hamilton que s'ha inaugurat aquest dimarts al Solleric de Palma, una mostra presidida per un Aston Martin DBS ben al mig del pati del casal.

Sens dubte, però, que la presència de l'actriu Britt Ekland ha estat el punt d'atenció de la inauguració. L'actriu és per primera vegada a Mallorca. Ha reconegut que admirava molt Guy Hamilton i que, malgrat que al principi hi havia una certa distància amb el director, ella ja tenia una trentena d'anys i un fill i "no era el prototip d'al·lota Bond". Això, tanmateix, no va impedir que fos la protagonista, juntament amb Roger Moore, de 'L'home de la pistola d'or'.

L'actriu Britt Ekland a la inauguració de l'exposició en homenatge a Guy Hamilton al Solleric.

Ekland ha explicat que va fer un càsting per treballar amb Guy Hamitlton a la sèrie Bond, però que no la varen agafar. Un temps després, però, Hamilton la va cridar en "un món ple d'homes; els que passen a la història són els personatges que han encarnat Bond i no les dones", ha assenyalat l'actriu en la presentació.

Amb el títol 'Guy Hamilton, una vida de cinema', la mostra està formada per fotografies –cedides per la Metro-Goldwyn-Mayer i la família de Hamilton– que recullen el 'behind the scenes', és a dir, tot allò que ocorre darrere de la càmera. Aquestes imatges capten la feina de Hamilton als rodatges, diàlegs amb actors i instants de tota la vida de l'autor des dels seus inicis com a ajudant de director a 'El tercer home' fins a la filmació de pel·lícules de Bond com 'L'home de la pistola d'or'.

L'actriu Britt Ekland a la inauguració de l'exposició en homenatge a Guy Hamilton al Solleric.

També s'hi mostra la cadira de director i les fotografies del rodatge de 'Mort sota el sol', que es va rodar en diferents localitzacions de Mallorca com Cala Fornells, Deià, Raixa i Formentor. Es tracta d'una panoràmica de la vida d'un director de cinema que va recórrer el món fent pel·lícules que varen arribar a dalt de tot en el món del cinema; era un dels directors més cotitzats, fins al punt que quasi va dirigir 'Superman'. Un cineasta, però, que va decidir instal·lar-se en una petita illa de la Mediterrània i acabà la seva vida aquí, al port d'Andratx. Les seves cendres estan espargides per la mar de la Dragonera.

El conseller d'Economia i Hisenda, Cosme Bonet; l'actriu Britt Ekland; el regidor de Cultura, Patrimoni, Memòria Història i Política Lingüística de Palma, Llorenç Carrió; la directora insular de Turisme, Paula Ginard, i el responsable de la Mallorca Film Commission, Pedro Barbadillo.

Pedro Barbadillo, de la Mallorca Fil Comission, és qui s'ha encarregat d'organitzar l'exposició. "Vaig tenir l'oportunitat de conèixer Guy Hamilton quan era viu, fa uns anys, i sempre he pensat que era un home que es mereixia un homenatge. Per una banda, per la seva llarga trajectòria cinematogràfica, i per l'altra, perquè havia decidit venir a viure a Mallorca als anys 80, just després de la mort de Franco. Malauradament, després de poc temps de conèixer-lo, va morir. Amb el seu fill, Frank, que també viu a Mallorca, vàrem decidir d'organitzar-li un reconeixement, el resultat del qual és aquesta exposició que s'ha inaugurat al Casal Solleric".

Altres activitats d'homenatge a Guy Hamilton són les que organitza l'Atlàntida Film Fest anit en la presentació al castell de Bellver, que han fet coincidir amb la inauguració de l'exposició, i un cicle de cinema que organitza l'Arxiu del So i de la Imatge del Consell en el qual es projectaran cinc pel·lícules diferents de Hamilton durant els cinc dimecres vinents al Centre de Cultura Sa Nostra.

La mostra es podrà visitar al pati del Casal Solleric fins al dia 31 de juliol.

stats