Cultura 13/06/2022

Per fi bones notícies per a Shakira

L'artista s'ha mostrat molt alegre a les xarxes després de la seva setmana més complicada

2 min
Shakira a l'estrena d''Elvis' a Canes

BarcelonaEnmig de la tempesta mediàtica per la seva separació de Gerard Piqué, Shakira acaba de rebre una bona notícia que, malauradament, no té a veure amb la seva vida personal. La cantant colombiana, a pesar de tot, ha tret rèdit comercial a la seva ruptura, ja que tota l'atenció que s'ha projectat sobre ella ha fet que el seu últim single es converteixi en un èxit internacional. Es tracta de la cançó Te felicito, que ha batut un important rècord a internet. "M'acaba d'explicar el meu equip que el vídeo de Te felicito ja ha superat els 100 milions de visites!", ha publicat a Instagram l'artista.

Aquest tema, coescrit i interpretat per l'artista colombiana, està cantat a duet amb Rauw Alejandro, el xicot de Rosalía, amb el qual lamenta en la lletra les males maneres amb què la tracta una hipotètica parella. Un tema que, evidentment, tothom ha relacionat amb el mal moment que devia passar amb Piqué mentre l'escrivia i que ningú pot ignorar que ha publicat oportunament coincidint amb la crisi per maximitzar-ne l'èxit. De fet, la cançó, que es va presentar a l'abril, podria estar perfectament emmarcada en aquest pla comercial perquè, segons diversos mitjans, la crisi matrimonial es va produir al gener.

Sigui com sigui, aquest tema, que a l'abril va passar discretament –comparat amb el nivell d'èxit de la majoria de cançons de l'artista– s'ha enlairat ara arran de la ruptura. A banda de les xifres milionàries de YouTube, la cançó també ha entrat al top 10 de tendències mundials: és una de les principals cerques a Google i ja compta amb més de 80 milions de reproduccions a Spotify. De fet, a les xarxes socials la cançó s'ha convertit també en un èxit, ja que molta gent fa servir aquesta cançó per parlar dels seus propis problemes.

"Sou els millors fans del món! Gràcies per tant de suport i d'afecte!", ha dit Shakira als seus seguidors a través de les xarxes socials. Dies abans d'anunciar la seva ruptura amb el futbolista del FC Barcelona, la cantant parlava del que significa aquest tema, que tracta sobre un desengany amorós. "Ens passa a tots de tant en tant... a nosaltres les dones. Creus que estàs en una relació veritable i no és tan real com semblava”, deia al britànic This Morning sobre la cançó.

Shakira i Alejandro repassen plegats una llarga llista de retrets en aquesta exitosa cançó, que ha tornat a donar a la cantant rellevància musical després de Me gusta, del 2020, una cançó poc recordada d'ella i que fins ara havia estat el seu últim tema. "Per completar-te em vaig fer miques. Em van avisar, però no en vaig fer cas. Em vaig adonar que tot de tu és fals. Va ser la gota que va vessar el got. No em diguis que et sap greu, això sembla sincer, però et conec bé i sé que menteixes. Et felicito, que bé que actues, d'això no en tinc cap dubte", diu la lletra de Te felicito.

stats