Cultura 11/12/2014

Darío Villanueva, escollit nou director de la Reial Acadèmia Espanyola

El fins ara secretari de l'Acadèmia substitueix José Manuel Blecua

Efe / Ara
1 min
Darío Villanueva, nou director de la SGAE / EFE

MadridUn comiat anunciat

El fins ara director de la Reial Acadèmia Espanyola (RAE), José Manuel Blecua, va accedir al càrrec el 2010, en substitució de Víctor García de la Concha. "Aquesta és la meva última actuació com a director de la RAE" ha declarat al matí Blecua en un fòrum titulat 'Futur en espanyol. Diàleg entre Espanya i Amèrica', organitzat a Funsaldaña, Valladolid, pel diari 'El Norte de Castilla' i la Fundació Vocento.

La votació plenària ha estat secreta. Qualsevol dels 41 acadèmics que integren la institució podia ser nomenat, ja que per a aquestes eleccions no es presenten candidatures. El mandat de la direcció té una durada de 4 anys, i es pot optar a una segona reelecció. Darío Villanueva era el nom que més sonava com a ferm candidat per a substituir Blecua.

Blecua ha declarat que la seva decisió ha estat "personal". La seva gestió dins de la RAE ha estat força controvertida per un sector ampli d'acadèmics, que estan descontents per les retallades econòmiques per part de l'Estat en l'assignació que l'Acadèmia rep – un 60% en 5 anys –, el descens dels patrocinis i el decreixement de vendes d'obres acadèmiques.

stats