POESIA
Cultura 29/03/2011

Yoko Ono, Màrius Serra i Montserrat Abelló, protagonistes del Barribrossa 2011

Organitzat pel Brossa Espai Escènic, Barribrossa oferirà vint activitats gratuïtes de diverses disciplines artístiques, com ara circ, màgia, dansa, poesia, música i teatre, que tindran lloc a diversos equipaments de Ciutat Vella

Redacció
2 min

BarcelonaBarribrossa, que enguany arriba a la vuitena edició, ocuparà el barri de Ciutat Vella de dijous que ve fins al 10 d'abril amb la intenció de "treure a la llum el que està oblidat de les avantguardes històriques i contemporànies", segons que ha explicat avui el director el director del Brossa Espai Escènic, Hermann Bonnín. Se celebraran un total de vint activitats gratuïtes al llarg de deu dies en espais com el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), el Museu Picasso, el Convent de Sant Agustí, l'Arts Santa Mònica o el carrer Allada Vermell, davant del Brossa Espai Escènic. Malgrat "tenir les butxaques buides" i "ser pobre com a rates", tal com ha dit avui Vicenç Altaió en nom dels equipaments col·laboradors, aquest any s'han sumat dos nous espais: el Palau Moja i la seu de Foment de les Arts i del Disseny (FAD).

Circ, exposicions, màgia, dansa, poesia, música, audiovisuals, teatre i post-teatre es donaran cita en Barribrossa 2011, que aquest any dedica part de les activitats a redescobrir l'OULIPO, un moviment d'arrels dadaistes que es va fundar fa cinquanta anys a París. Entre les estrenes, cal destacar l'homenatge de la Institució dels Lletres Catalanes a Montserrat Abelló, figura clau de la poesia catalana, que ha influït tant al món de les lletres com en el de l'escena.

De la seva banda, Llorenç Barber i Montserrat Palacios posen en escena Pomelo o la instrucció com a art a partir del llibre Pomelo de Yoko Ono. I també cal destacar Verbalia 2.0, on Màrius Serra juga amb les paraules en col·laboració amb Oriol Tramvia i Guillem Motos.

El teatre emergent trobarà el seu espai en el Convent de Sant Agustí, on es posarà en escena una versió poc ortodoxa de l'obra de Shakespeare i un cabaret literari basat en l'obra de Joan Brossa. L'obra de Salvat-Papasseit també serà present en dues jornades de visites guiades a l'exposició sobre el poeta català que acull l'Arts Santa Mònica.

stats