Cultura 20/09/2021

La banda del confinament Stay Homas triomfa al Menorca Groove Festival

Judit Neddermann protagonitzà una de les sorpreses de la nit en pujar a l'escenari

Iván Martín
1 min
Judit Nedderman pujà a l'escenari per compartir uns minuts de música amb "Stay Homas".

MAÓEl grup musical revelació del 2020 Stay Homas ha demostrat a la terrassa del Claustre de Maó i el teatre del Born de Ciutadella els motius del seu èxit, fent vibrar un públic entregat que va omplir l'aforament permès, en el marc de la segona jornada del Menorca Groove Festival.

La banda sorgida durant el confinament va pujar a l'escenari de la popular sala menorquina i del teatre per presentar el seu primer disc, Agua, en una actuació que s'inclou a la gira 2021. Stay Homas va irrompre en plena pandèmia com un crit d'esperança. La banda està formada per Klaus, Guillem i Rai, tres músics professionals que van compartir pis durant les setmanes d'aïllament. Una de les sorpreses del primer concert al Claustre fou l'actuació improvisada de Judit Neddermann, fet que va sorprendre gratament el públic present.

Amb pocs recursos tècnics, lletres enginyoses, melodies fresques i eclèctiques, i la seva terrassa com a escenari, els Stay Homas han arribat a milions de persones de tot el món a través de les xarxes socials i han aconseguit un impacte inimaginable. Les cançons barregen diferents idiomes, com el català, el castellà, l'anglès i el portuguès. Stay Homas va convidar reconeguts músics com Sílvia Pérez Cruz, Macaco, Nil Moliner o Manu Chao a participar en les seves creacions mitjançant un telèfon mòbil.

stats