Moda
Cultura 06/04/2011

Balmain destitueix Decarnin com a director artístic

La marca de luxe francesa ha emès un comunicat sense explicar els motius de la destitució del dissenyador, que va rellançar la marca

Efe
1 min
Christophe Decarnin

ParísLa casa francesa de moda Balmain ha anunciat aquest matí que ja no compta amb Christophe Decarnin com a director artístic. Decarnin va assumir la direcció de les col·leccions de prêt-a-porter el 2005 i la seva absència a la desfilada de la setmana de la moda de París –la majoria de fonts apuntaven que era a causa d'una depressió– ja va sucscitar rumors.

"Des de 1945, la casa Pierre Balmain ha estat una de les marques líders de la indústria del luxe francesa i internacional", assenyalava Alain Hivelin, el president de la marca. "El treball de Christophe Decarnin ha contribuït a l'èxit de la marca en els últims anys", afegia.

El dissenyador va arribar a Balmain el 2005 com a dissenyador, avalat pels set anys com a cap d'estilisme a Paco Rabanne, i com a director artístic va rellançar la marca; segons WWD, Decarnin va augmentar en un 50 % les vendes. Les samarretes de Balmain es venien per 1.600 dòlars; les jaquetes de pell que va popularitzar s'elevaven fins als 14.000.

La casa ha emès un comunicat en què anunciava la destitució de Decarnin sense explicar-ne els motius; els portaveus han explicat a Efe que en els propers dies es donarà a conèixer el nom del seu successor.

stats