Cultura 04/09/2020

'Avistament 1978', de Guillem Miró, es proclama guanyador de #MallorcaFilmConfinats

S'han presentat al concurs 32 obres i en total han repartit 25.000 euros pels sis primers premis

Ara Balears
1 min
Foto de grup amb els guanyadors.

PalmaAvistament 1978, de Guillem Miró, s'ha proclamat aquest divendres guanyador del concurs de curtmetratges #MallorcaFilmConfinats i ha rebut un premi de 10.000 euros. El Museu de Mallorca ha estat l'escenari escollit per entregar els guardons del concurs, i la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, han encapçalat l'acte.

El jurat, que ha estat totalment femení, ha atorgat el segon premi (de 6.000 euros) a L'últim aplaudiment, d'Ivo Erasmo, i el tercer (de 4.000 euros) ha estat per Berni, d'Elisabeth Moll. En total han donat sis guardons amb un valor total 25.000 euros.

Aquest concurs, organitzat pel Consell de Mallorca a través de la Fundació Mallorca Turisme-Mallorca Film Commission, va néixer el mes d'abril per dinamitzar el sector audiovisual durant l'estat d'alarma. A més, tenia l'objectiu de generar més trànsit a les xarxes socials de Mallorca i promocionar l'illa d'una manera diferent.

El conseller de Turisme i Esports ha recordat durant el discurs inaugural el caràcter extraordinari d’aquesta convocatòria, a causa de la pandèmia del covid-19, i ha remarcat que aquest tipus d’iniciatives ajuden a promocionar Mallorca. A més, ha agraït l’esforç i la professionalitat del sector audiovisual.

Per part seva, Mireia Covas, en representació de la Mallorca Film Commission, ha valorat positivament la decisió final de professionalitzar el jurat dels quatre primers premis, després de rebre’n peticions d’algunes associacions audiovisuals. Tant el jurat com l’organització coincideixen a destacar la qualitat i l’heterogeneïtat de les obres, la qual cosa ha fet d’aquesta edició extraordinària un gran èxit. En total s'hi han presentat 32 obres que duren un total de 4,5 hores.

stats