Cultura 18/05/2021

Els autors de 'Gaza', curt que va guanyar un Goya, anuncien un nou projecte a Benín

Carles Bover i Julio Pérez llancen una campanya de micromecenatge per finançar aquest documental

1 min
Julio Pérez del Campo i Carlos Bover recullen el Goya al millor curtmetratge documental.

PalmaCom és ser un infant a Benín, un dels països més pobres del món? Aquesta és la pregunta que els documentalistes Carles Bover i Julio Pérez volen respondre. Ubicat en ple Golf de Guinea, la república de Benín és fins on volen viatjar els autors de Gaza, curtmetratge que va guanyar un premi Goya, per a mostrar la realitat de la infància beninesa.

Perquè el nou projecte sigui una realitat han llançat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma social Goteo. Segons han comunicat els documentalistes, l'objectiu del finançament col·laboratiu "és poder seguir sent lliures a l'hora de mostrar les històries que realment necessiten ser contades". No obstant això, el seu viatge està previst i el faran amb més o amb menys doblers.

"L'edat mitjana de Benín és de 17 anys. Els infants s'enfronten a grans dificultats i reptes. Segons diferents informes, més de 40.000 infants són venuts o cedits per a fer treball esclau cada any. S'hi pot aconseguir un infant per menys de 30 euros", han explicat Bover i Pérez en una nota en què també parlaven dels nins bruixots: "Són nadons que per haver nascut de forma poc habitual, d'esquena o amb dents, són estigmatitzats tota la vida, si no directament assassinats.

Per això, el documental pretén donar veu a la infància de Benín, també des d'una perspectiva transformadora: "És una generació que es reivindica a si mateixa i que mira amb gran interès el futur i la transformació del país", han apuntat els directors.

stats