Cultura 04/12/2020

L'auditori d'Alcúdia s'omple de teatre aquest pont de desembre

'Qui ets', 'Excalibur i altres històries d'animals morts' i 'L'horta' són les tres propostes escèniques que ha programat l'espai

Clàudia Darder
2 min
L'auditori d'Alcúdia s'omple de teatre aquest pont de desembre

PalmaLa Mostra Xarxa de Teatre Alcover arriba a l'auditori d'Alcúdia en un any complicat però amb la mateixa voluntat de sempre: promoure la circulació d'espectacles teatrals en català, per reforçar les complicitats culturals entre les Illes Balears, Catalunya, Andorra, la Franja de Ponent i el País Valencià. Així, aquest pont de desembre s'han programat tres obres.

La primera obra que es podrà veure ve de Catalunya: Qui ets. La funció serà aquest dissabte, 5 de desembre, a les 20 hores. És l'adaptació teatral de la novel·la Quiet, escrita per Màrius Serra, que també s'ha encarregat d'adaptar-la a escena. La llavor d'aquest relat és la història familiar amb el seu fill Llullu, nascut amb paràlisi cerebral, que va morir l’any 2009. Ara és un monòleg d’aventures i desventures, un mirall per a una societat plena de prejudicis cap a les persones diferents. A l’escenari, tres intèrprets: Òscar Muñoz, Judit Farrés i Roger Julià. La dirigeix Joan Arqué.

Diumenge, 6 de desembre, a les 19 hores, arriba Excalibur i altres històries d'animals morts, de la companyia mallorquina Hermanas Picohueso. És un espectacle de titelles que es fa en directe, amb càmeres, maquetes i multitud d’objectes. Amb el format d’un programa televisiu, la funció evidencia la paranoia generalitzada i el pànic en què entra la nostra espècie a partir d’epidèmies i altres catàstrofes. Ningú diria que aquesta peça ja té un any.

L'auditori d'Alcúdia s'omple de teatre aquest pont de desembre

Per tancar la mostra s'ha escollit una proposta familiar que arriba des del País Valencià: L'horta. Es podrà veure dimarts, 7 de desembre, a les 12 hores i també a les 17. És una peça amb dramatúrgia i direcció de Pau Pons. A l'escenari hi pujen Joana Alfonso i Esther López, que tenen la intenció de "despertar la terra". L'espectacle de Pons posa en valor els costums valencians més genuïns i ancestrals, sense deixar de banda la contemporaneïtat i els interessos actuals dels infants.

stats