Cultura 16/02/2021

Atac vandàlic al bust dedicat a Aurora Picornell al Born del Molinar, a Palma

La figura ha aparegut amb pintades de color blau i n'han retirat la placa on se n'indicava l'afiliació al Partit Comunista d'Espanya i el compromís feminista

ARA Balears
1 min
El bust d'Aurora Picornell pintat de color blau.

El bust dedicat a Aurora Picornell que hi ha al Born del Molinar, a Palma, ha estat víctima d'un atac vandàlic aquest dimarts. La figura ha aparegut al matí amb pintades de color blau. A més, n'han retirat la placa que indicava l'afiliació de Picornell al Partit Comunista d'Espanya (PCE) i al sindicat de costureres de la barriada i el seu compromís feminista. El PSIB, Podem i Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) han condemnat l'atac.

El PSIB ha publicat una piulada en què condemna l'atac perquè és "una ofensa a les víctimes i a la seva memòria". "Ni una passa enrere davant actituds que no tenen cabuda en la nostra democràcia", afegeixen. Per la seva banda, el coordinador general d'EUIB, Juanjo Martínez, ha qualificat l'acte "d'atac feixista" i ha defensat que "no podem permetre ultratges a la memòria, ni tampoc blanquejos".

En la mateixa línia, el grup municipal d'Unides Podem de Palma ha recordat el llegat "de la militant comunista, sindicalista i feminista" i ha anunciat que en els propers dies presentarà una moció d'urgència al ple "perquè es condemni aquesta barbàrie". "Esperam que la condemna del feixisme sigui assumida pel conjunt de formacions polítiques", tanquen.

El Departament de Presidència del Consell de Mallorca també ha denunciat el vandalisme al bust de Picornell: "Lamentam i condemnam aquest atac al patrimoni artístic i la memòria d'Aurora Picornell, filla predilecta de Mallorca". "No s'embruta la memòria antifeixista d'aquesta manera", ha publicat la directora Insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach.

stats