Cultura 30/07/2018

Astrid Colomar dona l'obra 'Illa, runes i núvols' al fons d'art del Consell de Mallorca

La peça sobre la comercialització i destrucció del paisatge s'exposarà al Museu Krekovic per un temps indefinit

María José Ribas
1 min
Astrid Colomar explicant a Francesc Miralles 'Illa, runes i núvols' al museu Krekovic.

Palma'Illa, runes i núvols', d'Astrid Colomar, ha passat a formar part del fons d'art del Consell de Mallorca. Aquest dilluns al matí s'ha presentat la donació de l'obra al Museu Krekovic, amb la presència de Francesc Miralles, Rafel Creus i Maria del Mar Guaita, directora del museu, i l'autora de la peça.

Amb aquesta, Colomar compta amb tres obres que formen part del fons d'art del Consell de Mallorca, que ja el 2002 va adquirir dues peces seves en el marc del programa Noves Presències.

L'obra, de 2017, remet a una natura passada, convertida en postal, producte de consum, trencada i coberta d'un vidre esquerdat. Fa al·lusió a les reflexions de Walter Benjamin sobre Boudalaire, i la interpretació del paisatge interior i exterior com un espai construït, en aquest cas amb dos nivells de representació, una representació històrica comercialitzable, sota un filtre fracturat. La fotografia s'acompanya d'una declaració manuscrita, amb agulles clavades, en una vitrina. El conjunt fa part de la 'Serie Vermella' de Colomar, amb la qual l'artista encarna les capes d'història i memòria.

El fons d'art del Consell de Mallorca compta amb una gran col·lecció, en què es poden identificar dues línies clares, una amb obra d'autors locals de finals del s. XIX i del s. XX, i l'altra formada per peces d'autors internacionals amb residència a les illes. Amb l'objectiu de donar visibilitat a aquest fons, que ara mateix penja en despatxos i passadissos del Consell, s'habilitaran dues exposicions, una a la Misericòrdia amb l'obra d'artistes locals, i una altra al Krekovic, amb les donacions internacionals.

stats