Cultura 17/09/2018

Nauzet Mayor: "El sector de les arts visuals dona una imatge elitista que és completament irreal"

L'artista inaugura al Box 27 del Casal Solleric una instal·lació que posa l'accent en la precarietat que viuen els agents del sector

Magda Albis
1 min
Nauzet Mayor: "El sector de les arts visuals dóna una imatge d'elitista que és completament irreal"

PalmaEmmarcat dins la programació de la Nit de l’Art, el Casal Solleric inaugura al seu espai Box 27 una instal·lació de l’artista Nauzet Mayor. La vitrina exterior acull una escultura hiperrealista del mateix artista caracteritzat com un captaire, ajagut a terra i envoltat de fems acompanyat d’un dibuix que simula ser el seu currículum.

“Es tracta d’una performança indirecta amb la qual planteig la hipòtesi d’un futur incert responent a la pregunta que dona títol a l’exposició 'How do you see yourself in five years?' (Com et veus d’aquí a cinc anys?), que és una pregunta que fan normalment a les entrevistes de feina”, afirma. D’aquesta manera, l’escultor posa el focus en la precarietat i les dificultats laborals amb què es troben els agents del sector cultural. Apunta també que el sector de les arts visuals “dona una imatge de luxe, elitista, i és tot una pàtina, completament irreal”.

El comissari de l’espai, Tolo Cañellas, comenta que la instal·lació “té una part de crítica institucional que és necessària, sense ofendre, però hi ha uns tempos i una burocràcia que no corresponen amb la nostra realitat. És també una manera d’exposar-ho i que es replantegi”.

Mayor, amb aquesta peça de gran format, afirma que s’ha exposat a si mateix per destacar la dificultat personal que ha trobat en el procés creatiu. “He tingut malsons sobre el meu cos deformat, esquarterat, unes coses molt rares, i com que estava tan focalitzat amb el motlle de la meva cara, de les mans, etc., ha estat una peça complicada emocionalment”.

stats