Cultura 14/05/2020

Els artistes visuals critiquen el concurs 'MallorcaFilmConfinats' per escollir els guanyadors "a cops de m'agrada"

L'associació també critica la "manca de jurat professional" i "l'ús de la precarització del sector per donar resposta a interessos de la institució"

Ara Balears
2 min
La imatge que han utilitzat l'Associació d'Artistes Visuals per denunciar les bases del concurs

PalmaL'Associació d'Artistes Visuals de les Illes Balears ha criticat el concurs #MallorcaFilmConfinats, organitzat per la Mallorca Film Comission amb la Fundació Mallorca Turisme per la "manca de jurat professional, guanyadors a cops de m'agrada i l'ús de la precarització del sector com a recurs per donar resposta a interessos de la institució".

Així ho han expressat aquest dijous en un comunicat a les seves xarxes socials en què encoratgen els artistes a "no donar suport a aquest tipus d'iniciatives". A més a més, han demanat als responsables d'aquesta convocatòria que en revisin les bases "aplicant el codi de bones pràctiques professionals".

Segons la Film Comission, el concurs pretén ser "una pilota d'oxigen per al sector audiovisual de l'illa i, al mateix temps, generar més trànsit a les xarxes socials de Mallorca i promocionar l'illa d'una manera diferent a través d'Instagram", segons van explicar en un comunicat quan es va presentar la convocatòria. La dotació total és de 25.000 € i es repartirà en cinc premis: 10.000 €, 6.000 €, 4.000 €, 3.000 € i 2.000 €. Els projectes guanyadors seran els que més 'm’agrada' aconsegueixin a Instagram.

Els projectes presentats han de complir els requisits següents: la durada ha de ser d’entre 30 segons i 30 minuts; els vídeos han de ser inèdits i de nova creació, específica per a aquesta convocatòria, tot i que es pot utilitzar metratge rodat amb anterioritat per completar el projecte amb escenes fora de casa; pot ser rodat en qualsevol sistema de gravació, obligatòriament en format horitzontal, presentat en Mp4, Mpeg4, Xvid o Divx; i s'han de rodar en espais privats i respectant les mesures de confinament de l'estat d'alarma. La temàtica és lliure, però el curtmetratge ha de fer referència a algun moment a Mallorca i utilitzar imatges que serveixin per promocionar-la.

stats