Cultura 07/06/2022

Art Palma Summer: la festa estiuenca de les galeries d'art contemporani de Ciutat

Aquesta edició es farà dijous, dia 9 de juny, entre les 18 i les 21 hores

2 min
Peça d'Olga Fedorova que es podrà veure a la galeria Fran Reus: 'Easy lover' (2021). 120 x 150 cm.

PalmaL'Art Palma Brunch per primavera, la Nit de l'Art a les acaballes de l'estiu... Les galeries d'art contemporani de Palma tenen clar que per acostar-se al públic general s'han de fer veure, i per això tenen un calendari de dies i setmanes ben assenyalats en què donen el tret de sortida a les exposicions que marquen en aquell moment el batec dels espais d'art. Després de l'última edició de l'Art Palma Brunch el mes de març, l'art contemporani dona la benvinguda a l'estiu amb l'Art Palma Summer.

Serà el pròxim dijous, 9 de juny, en horari de capvespre i horabaixa: de 18 a 21 hores. Com és habitual, a més de les galeries de Palma, altres espais com la galeria Maior de Pollença i el CCA Andratx formen part de la iniciativa.

En aquesta edició, els espectadors tindran per triar les propostes de gairebé 40 artistes de diferents nacionalitats, generacions i llenguatges plàstics. Hi haurà una notable presència de projectes protagonitzats per artistes dones. Des de l'Art Palma Summer destaquen els següents, que són els noms de les que tenen un recorregut internacional més intens: Rebecca Horn (Galeria Pelaires), Saskia Noor van Imhoff (L21 Gallery), els projectes de Mariu Palacios amb Cecilia Paredes (Galeria Xavier Fiol) i també el de Carla i Marta Cascales Alimbau (ABA ART LAB).

També hi haurà artistes balears, com Susy Gomez (Horrach Moyà) i Fátima de Juan (L21 Gallery); i d'altres que ja fa temps que hi estan instal·lades, a les Illes, com ara Ana Laura Aláez (Pelaires).

Per la gran quantitat de disciplines a través de les quals l'art contemporani troba el seu canal per expressar-se, en aquesta edició de l'Art Palma Summer hi haurà propostes expositives de llenguatges diferents, des de la pintura i l'escultura passant per les instal·lacions, la fotografia i el vídeo.

Així mateix, hi haurà diversitat de discursos: exposicions més crítiques amb el sistema social i econòmic, altres amb ecos històrics, de revisió i propostes figuratives i conceptuals.

stats