Cultura
Cultura 29/05/2024

Art Palma Summer estrena l'estiu amb més de 30 exposicions de 60 artistes

Els galeristes inauguren la temporada el dijous 6 de juny amb un programa en 23 espais de Palma, Andratx i Pollença

ARA Balears
2 min
Galeristes i autoritats durant la presentació de l'Art Palma Summer 2024.

PalmaL'Art Palma Summer s'inaugura el dijous 6 de juny amb més de 30 exposicions de més de 60 artistes. L'associació de galeristes Art Palma Contemporani ha preparat un programa que inclou propostes de 23 espais -oberts de 18 a 21 hores- a Palma, Andratx i Pollença d'artistes de diverses nacionalitats, generacions i llenguatges plàstics.

Entre les propostes, destaca la presència de dones com Victoria Civera (Maior Pollença), Gema Polanco (STAIN projects), Lydia Gifford (L21), Lin Utzon (CCA Andratx), Joana Vasconcelos (BARÓ), Julia da Mota, i Evi Vingerling (totes dues en Galeria Fermay). En aquest sentit, destaca l'exposició comissariada per Tomeu Simonet en Pep Labres Art Contemporani amb obres d'Agnes Essonti Luque, Lizette Nin, Mariem Iman, Sol Bela Mele, Dilayla Romeo i Carla Hayes Mayoral.

Quant a col·lectives, en la Galeria Fermay podran veure's obres de Julia da Mota, Sebastien Pauwels, i Evi Vingerling. I en la galeria Xavier Fiol, treballs de Manolo Ballesteros, Nicolò Baraggioli, John Millei, i Jost Münster.

L'oferta es completa amb exposicions d'artistes de reconeguda trajectòria internacional com Jannis Kounellis (Galeria Pelaires), Manolo Ballesteros, Nicolò Baraggioli (tots dos en Xavier Fiol) i Mattia Guarnera-MacCarthy (Tube Gallery). D'igual forma, el programa ofereix les propostes d'artistes balears com Julià Panadès (Galeria Fran Reus), Joan Costa (Aba Art Lab) i Grip Face (LA BIBI).

Per part seva, ADEMA Escola Universitària presenta l'exposició Forbidden Fruit, en la qual participaran alumnat i investigadors de ADEMA i d'altres universitats internacionals. A través de les obres, s'exploren usos, possibilitats i temors quant a la interacció entre la intel·ligència humana i l'artificial, incitant altres mitjans de debatre sobre aquest tema d'actualitat.

Art Palma Contemporani està formada actualment per dotze galeries: ABA ART LAB, BARÓ, CCA Andratx, Galeria Fermay, Galeria Fran Reus, Kewenig Palma, LA BIBI, L21 Gallery, Maior Pollença, Galeria Pelaires, Pep Llabrés Art Contemporani i Galeria Xavier Fiol.

stats