Cultura 04/10/2021

Un centenar d’artistes participen en l’Art i Copes de sa Pobla, dedicat enguany a Ferran Pizà

Aquesta trobada cultural es farà els dies 8, 9 i 10 d'octubre

3 min
Cartell d'Art i Copes sa Pobla.

PalmaFa 14 anys que a sa Pobla es viu, durant la tardor, un cap de setmana d'Art i Copes; enguany serà els dies 8, 9 i 10 d'octubre. Un dels impulsors de la primera edició d'aquesta trobada cultural fou l'artista pobler Ferran Pizà, a qui enguany s'homenatja. Divendres serà el sus d'aquesta edició amb la inauguració de l'exposició central, dedicada al pare de l'Art i Copes: Ferran Pizà, Artistalocal. Jocs de matèria. Serà a Can Planes - Espais d’Art i Cultura, a les 19.00 h.

El regidor de Cultura de sa Pobla, Antoni Simó Tomàs, afirma que dedicar aquesta edició al pare de la iniciativa és un reconeixement "més que merescut", especialment per dues raons: "per la seva generositat i humilitat". "És una sort comptar amb ell dins el món de la cultura local i, per què no?, dins l’esfera artística mundial", apunta Tomàs. L’artista David Campaner, comissari i organitzador de l’esdeveniment, destaca que l'exposició de Pizà no serà una retrospectiva en el sentit més clàssic, ja que "l’objectiu és que l’ànima i, sobretot, la manera de fer de Ferran Pizà quedin molt ben reflectides a la mostra”.

A més de l'exposició central, fins a 5 espais públics i 13 de privats acolliran l’obra de prop d’un centenar d’artistes, en una edició que traspassarà de nou l'àmbit plàstic i brindarà al públic local i visitant teatre, dansa i música.

El comissari David Campaner, el batle Llorenç Gelabert, l'artista Ferran Pizà i el regidor de Cultura, Antoni Simó

Per tercer any consecutiu, els artistes que exposaran als espais públics han estat seleccionats mitjançant una convocatòria oberta. Campaner assegura que enguany "ha estat un èxit de participació", fet que ha provocat que la selecció d'obres fos més complicada. S'obriran els espais municipals de Can Soler, l’Ajuntament, Can Verdal i els Cavallets. En aquesta ocasió s'ha col·laborat amb diferents entitats i projectes artístics com La Casa Amarilla de Màlaga, Can Gelabert de Binissalem i Art Nit Campos. De fet, aquest és el tret diferenciador de la convocatòria, perquè propiciarà que projectes i artistes seleccionats a sa Pobla vagin a aquests indrets.

Als espais privats, hi exposaran Joan Llaneras, Xisco Grimalt, Pere Plomer, Juraci Santana, Felip Caldés i Antoni Gost Curro, Cati Mari Alorda, Andreu Quetglas, Pep Barceló, Jaume Serra, Gaizka Merino Tsutsui, Andrés Ramos, Dolors Comas, Caty Mari Carbonell, Toni Moragues, Aina Cladera i Joan Perelló.

L’Art i Copes 2021 ve acompanyat de teatre amb la participació de les companyies Ovnipresents i Teatrix. També de dansa i música. Al llarg del cap de setmana, hi haurà concerts d’Alisis Saxophone Duet, música clàssica al carrer amb Sira Pellicer i Hugo Lomba (guanyadors d’Art Jove), Mar Grimalt i Mon Joan Tiquat (guanyadors d’Art jove); i dissabte, el concert de Marga Rotger i Amulet, dins el festival Barnasants. A més, dissabte fins a les 22.00 h a la plaça Major hi haurà el mercat i l'exposició d’art PopUp.

El taller de l'artista Ferran Pizà.

Ferran Pizà a les escoles del poble

Els centres educatius de sa Pobla s'han involucrat amb l'Art i Copes aprofundint amb els alumnes entorn de la figura de Ferran Pizà. Aquesta tasca es podrà veure al carrer Mercat a través de l’exposició Art i Joves. En aquest sentit, el regidor Antoni Simó Tomàs explica que, “per donar a conèixer l’obra de Pizà, tots els alumnes de quart, cinquè i sisè de Primària n'han visitat el taller. A més, l’obra de l’artista ha estat explicada a les escoles, presentada pels també artistes Antoni Gost Curro i Felip Caldés".

El batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, ha valorat “l’encert de donar a conèixer l’obra de Ferran Pizà, una persona totalment involucrada en la vida cultural de sa Pobla”, i agraeix “la implicació de Pizà des del primer dia i la gran tasca de totes les persones que fan possible la qualitat artística d’Art i Copes i l’oportunitat de nodrir el nostre poble de cultura, art i esperit crític”.

Programa Art i Copes
stats