Literatura
Cultura 21/04/2020

Barcelona i Madrid comencen un dietari literari online

Andreu Martín i Marta Sanz signen els primers textos de la iniciativa de dues escoles d'escriptura

Jordi Nopca
1 min
Un home mirant per la finestra durant el confinament en un pis de Barcelona.

BarcelonaA partir d'aquest dijous, 23 d'abril –coincidint amb la diada de Sant Jordi i la celebració del Dia del Llibre–, autores i autors de Barcelona i de Madrid iniciaran una correspondència que es podrà llegir cada dia a la pàgina web www.duesciutats.com, inspirada en la novel·la de Charles Dickens Història de dues ciutats.

La iniciativa, organitzada per l'Escuela de Escritores i l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, vol "establir un diàleg entre les dues ciutats a través de la literatura que reflecteixi la sensibilitat compartida dels seus habitants en els temps difícils que estan vivint", segons avança l'Escola d'Escriptura. Els textos configuraran un dietari literari online de les dues ciutats confinades en què històries en forma de carta o relat breu reflectiran les vivències i reflexions dels seus habitants. Els dos primers textos són d’Andreu Martín (23 d'abril) i Marta Sanz (24 d'abril).

Les històries de ficció o de no-ficció es publicaran diàriament, alternant entre una autora o autor de Barcelona i una o un de Madrid. L'Escuela de Escritores, de Madrid, i l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès ja van impulsar l'abril del 2007 la proposta Apadrina una paraula, una acció que animava totes les persones que volguessin a apadrinar una paraula en vies d'extinció o que hagués caigut en desús, que va aconseguir un altíssim nivell de participació des de tots els indrets d’arreu del món. Esperen repetir els resultats amb aquest nou projecte.

stats