Cultura 07/09/2021

Arranca la quarta edició de la mostra Out! a Palma

La gala d'obertura serà al teatre Xesc Forteza, a les 20 h, i incourà l'actuació de l'artista drag Chris Mental i la projecció de 'Kokon'

ARA Balears
2 min
Cartell de la pel·lícula 'Kokon', que inaugura la Mostra OUT! 2021.

PalmaKokon, un drama iniciàtic ambientat durant un calorós estiu, dirigit per la directora alemanya Leonie Krippendorff i encarregat d'obrir la secció Generation de la Berlinale, serà la pel·lícula que inauguri aquest dimarts la Mostra de Cinema LGTBIQ + de Balears, Out! Aquesta gala d'obertura serà al teatre Xesc Forteza i inclourà l'actuació de l'artista drag Chris Mental, segons va anunciar l'associació cultural Mèdit, organitzadora d'aquesta programació de cinema que durarà fins diumenge dia 12.

Durant una setmana, es projectaran fins a 27 títols, entre llargmetratges i curtmetratges, procedents de vuit països diferents. Una de les novetats d'enguany és que la mostra Out! surt de Palma. Sota el títol Out! En Ruta, la cinta Kokon arribarà a Andratx dia 18 de setembre. El programa Out! In short, de curtmeratges, arribarà a Porreres (25 de setembre), Puigpunyent (1 d'octubre) i Binissalem (2 i 3 d'octubre).

Programació

A Palma, aquest dimecres es farà al CineCiutat la primera jornada de la secció oficial del certamen de curtmetratges, que aglutina 15 pel·lícules, seleccionades entre les 114 que s'han presentat a la convocatòria. Out! In Short obrirà amb l'estrena del documental Faboulous (França, 2019), d'Audrey Jean-Baptiste.

A continuació es projectaran nou curtmetratges de ficció, entre ells Rocky (Espanya, 2020), del menorquí Dani Seguí; Leo y Alex en pleno siglo XXI (Espanya, 2020), d'Eva Libertad i Nuria Muñoz; Victoria (Espanya, 2018), de David Toledo, i Of hearts and castles (Estats Units - Espanya, 2020), de Rubén Navarro.

També es veuran La lavadora (Espanya-França, 2020), de Diane Malherbe; l'estrena de Me voy (Espanya, 2020), de la mallorquina Magda Casellas; Sans Transition (França, 2021), de Paul Granier; Antes de la erupción (Espanya, 2021), de Roberto Pérez, i Sol Sol (Espanya, 2021), del menorquí Àlex Arroyo, un curtmetratge autobiogràfic.

Els tres autors de Balears, Magda Casellas, Dani Seguí i Àlex Arroyo, protagonitzaran la trobada Cinema Balear LGTBI, dijous al Cafè Carmela. El mateix dia, a més, a CineCiutat es projectaran dos llargmetratges fora de competició: Suk Suk (Hong Kong, 2019), de Ray Young, i Aos Nossos Filhos (el Brasil, 2019), de María de Medeiros.

Divendres, el cineasta Fernando Navarro-Beltran presentarà el seu documental La generación silenciosa (Espanya, 2020), i es projectarà No hard feelings (Alemanya, 2020), de Farz Shariat.

Cap de setmana

Dissabte, al teatre Xesc Forteza, gràcies a la col·laboració amb l'Associació de Lluita Antisida de les Illes Balears, es podran veure dos capítols de la sèrie Indetectables, la primera ficció online sobre salut sexual i diversitat a Espanya, iniciada l'any 2016 per l'ONG Apoyo Positivo. A CineCiutat hi haurà la segona sessió de curtmetratges a competició del gènere documental, amb sis títols: All you need is a ball (Espanya, 2020); Traverse (França, 2020), d'Amandine Le Goff; Mi arma (Espanya, 2019), de Jesús Pascual; Fernández Pratsch (Espanya, 2020), d'Emiliano Spampinato; Mi pequeño gran samurai (Espanya, 2020), d'Arantza Ibarra, i Carne (Brasil-Espanya, 2020), de Camila Kater. El llargmetratge Monsoon (Regne Unit, 2019), de Hong Khaou, clourà la jornada.

El darrer dia començarà el migdia al Xesc Forteza amb el documental de María Vladimirov Diversitat i terres. L'última sessió del festival serà al CineCiutat. Primer es podrà veure Rürangi (Nova Zelanda, 2020), de Max Currie. Clausurarà el festival el llargmetratge Cicada (Estats Units, 2020), de Matthew Fifer i Kieran Mulcare.

stats