Cultura 14/10/2021

Arranca la FIET a Vilafranca de Bonany recuperant els espectacles de carrer

La fira torna el format habitual i concentra tots els espectacles el mateix cap de setmana

ARA Balears
2 min
'Les petites coses'.

PalmaLa Fira de Teatre Infantil i Juvenil de les Illes Balears (FIET) inaugura aquest dijous 14 d’octubre la dinovena edició amb l'espectacle de Guillem Albà Jaleiu (la Cia Guillem Albà & La Marabunda), que es farà al poliestportiu del municipi. El títol ha rebut el Premi Públic Fira Tàrrega, el Premi Públic Mostra d'Igualada i el Premi Públic Fira de Titelles de Lleida.

La fira recupera el format habitual i concentra tots els espectacles el mateix cap de setmana. A partir d'aquest dijous i fins diumenge 17 d'octubre, la programació tornarà a omplir els carrers d'espectacles, però no s'oblida de les funcions de sala.

Programació FIET

En total, es representaran una quarantena d'espectacles de trenta-vuit companyies referents en el món de les arts escèniques. 18 són locals, de les Balears; 11, de Catalunya; 4, del País Basc; 3 venen del País Valencià, una de Múrcia i una altra de Galícia.

Algunes companyies que arribaran a Vilafranca de Bonany són de prestigi reconegut fora de les Illes. És el cas de Maduixa Teatre amb Migrare, Festuc Teatre amb La llàntia meravellosa i Campi qui Pugui amb Camí a l'escola. També es promocionen les obres fetes a les Balears com les de la companyia Mariantònia Oliver, la companyia Tro del campió mundial de baldufa Guillem Vizcaíno, i les companyia Moviments, Noctàmbuls, Hotel Locandi i Lletra Encantada, entre moltes altres.

Públic familiar

Si bé no es faran espectacles itinerants, hi haurà fins a nou propostes a diversos espais públics de Vilafranca, a l'aire lliure, amb reserva prèvia de seient i sense cost.

El públic familiar és el destinatari d'aquesta programació, que inclou peces de tot tipus, gèneres, àmbits i disciplines: dansa contemporània, teatre d'objectes i documental, màgia, instal·lacions musicals, circ i trap.

Jornades Professionals

Enguany també es recuperen les Jornades Professionals. Es faran tres activitats: el taller d'acompanyament dirigit a companyies balears, amb Soledad Gallardo; Linternas en la noche, un taller impulsat per la Coordinadora de Fires d'Arts Escèniques de l'Estat Espanyol (COFAE) amb la metodologia d'acompanyament professional aplicada a projectes escènics, amb Roberto Ramos de León, i, finalment, un taller coordinat per l'Associació professional de Teatre per a tots els públics (TTP), Espai sonor en les arts escèniques, amb Antoni Tolmos i Marc Espinosa.

La FIET és una mostra de teatre organitzada per Sa Xerxa de Teatre Infantil i Juvenil de les Balears amb el suport de l'Ajuntament de Vilafranca; la COFAE; el Ministeri de Cultura; la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura; l'Institut d'Estudis Baleàrics i el Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca.

stats