Literatura
Cultura 01/12/2022

Armengol reivindica la figura de Joan Fuster com a "pensador de valors universals"

La presidenta del Govern ha participat en l'acte central de l'Any Joan Fuster a l'Auditori de Porreres

ARA Balears
1 min
Acte central de l'Any Joan Fuster a l'Auditori de Porreres.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha participat aquest dimecres en l'acte central de l'Any Joan Fuster a l'Auditori de Porreres, on ha destacat la vàlua de l'escriptor com a "pensador de valors universals".

A més a més, Armengol ha destacat que Fuster va ser "capaç de transcendir, rompre els tòpics i ser un intel·lectual popular", que va defensar "la democràcia des de l'antifranquisme i va lluitar pels principis progressistes en moments en els quals Europa necessitava un nou codi moral", segons ha recollit Europa Press.

L'acte ha reunit més de 300 persones que han homenatjat l'assagista, crític i poeta valencià i altres pensadors balears, que varen "sacsejar les ments de tota una generació" i "aproparen les idees més elevades a qualsevol lector".

Per l'últim, la presidenta del Govern ha assenyalat la importància de commemorar l'Any Fuster per "retre homenatge a un referent de la nostra cultura" i perquè, durant aquests mesos, "s'ha après del seu compromís, dels seus valors, el seu qüestionament de la realitat i la seva tasca inigualable".

L'esdeveniment ha estat conduït per l'actor Toni Gomila i la periodista Cristina Bugallo, en el qual s'ha representat una peça teatral basada en els aforismes de Fuster dirigida per Joan Fullana i interpretada per Laura Pons i Sandra Monfort.

stats