Cultura 16/04/2021

L’ARA celebra Sant Jordi amb un concurs de relats curts

Tres diaris especials, una paradeta amb signatures, un concert i un recomanador per gaudir de la diada

ARA
3 min
Concurs de relats curts

BarcelonaL'ARA vol esperonar la creativitat dels lectors amb un concurs de relats curts en què es pot participar des de les xarxes. Amb el hashtag #relatscurtsARA, es poden enviar tants tuits com vulgueu per participar en un concurs que tindrà de jurat Empar Moliner, Jordi Nopca i Xavier Bosch. El relat ha de tenir com a màxim 240 caràcters i és de temàtica lliure. S'hi pot participar fins al 18 d'abril. Els millors relats es publicaran al diari i l'il·lustrador Oriol Malet dibuixarà el guanyador.

El recomanador de llibres

Però això no serà tot. Després d’un 2020 tan estrany que vam acceptar que Sant Jordi fos al juliol, aquesta primavera mig confinada sembla que almenys ens permetrà viure una aproximació temptadora a un Sant Jordi convencional. En diuen “un Sant Jordi alternatiu”, des del Gremi de Llibreters. L’ARA s’abocarà a la diada sense filtres, amb tres diaris especials per als amants dels llibres, la tradicional paradeta que no serà a la rambla de Catalunya, sinó a la redacció, unes quantes presentacions de llibres, promocions i un recomanador interactiu de llibres més perfeccionat que mai.

Ja podeu començar a perfilar la tria dels llibres que voldreu comprar o regalar gràcies a aquest recomanador online de novetats editorials que recollirà més de 150 títols i que trobareu a l’Ara.cat. Necessites llibres curts? Només vols llibres d’autores? Noves veus? Llibres que passin a l’estranger? Un llibreadvisor per triar i remenar.

Tres diaris especials

El dissabte, 17 d'abril, oferirem el primer dels tres diaris especials dedicats a llibres: un Ara Llegim de Sant Jordi amb la tria dels títols més recomanats. El segon serà per la diada, el dia 23 d’abril, en què engreixarem un suplement que es titularà Paraules que alimenten i que abordarà, des de tots els vessants, la relació de la literatura amb el menjar: des d’un viatge per les grans ficcions que parlen de cuina, passant per totes les novetats editorials sobre cuina, fins a una història de la cuina catalana i un reportatge sobre els fotògrafs de menjar, un gènere en alça. I el mateix 23, al diari abordarem l’expansió de la narrativa curta en uns temps accelerats. Recuperarem des dels clàssics aforismes, la novel·la episòdica i la tradició del conte curt fins a la literatura i l’articulisme fragmentari, i abordarem la influència de les xarxes en els autors contemporanis. Som a l’època en què els instapoets tenen milers de lectors i poden guanyar premis literaris: ens ha d’il·lusionar o preocupar? Aquí és on llegirem els relats curts dels nostres lectors. Finalment, el tercer especial serà el Llegim del dissabte, 24 d'abril, en què explicarem com ha anat la diada de la mà de les nostres firmes literàries habituals fent de cronistes.

Un concert i signatura de llibres

L’ARA també sortirà més enllà de les pàgines de paper per celebrar Sant Jordi. El 20 d’abril a les 20 h se celebrarà un concert d’Els Pets a L’Auditori, on la banda reprendrà la gira tallada per la pandèmia i repassarà els seus greatest hits.

Com que aquest any als carrers no es podran instal·lar parades que no siguin de llibreries o floristeries, l’ARA col·locarà una paradeta dins la redacció. Els lectors hauran de demanar cita prèvia perquè els seus escriptors preferits els signin llibres: Xavier Bosch, Jordi Nopca, Anna Manso, Antoni Bassas, Selena Soro, Ignasi Aragay, Carles Alguer, Tomàs Molina, Toni Soler, Xavier Bertral, Mari Fouz i Roc Casagran, entre altres, passaran per la casa.

Precisament Casagran i Fouz són els autors d’un dels llibres que el diari distribuirà els pròxims dies. Una desena de títols com El fill del xofer de Jordi Amat, Tàndem de Maria Barbal i L’infinit dins d’un jonc d’Irene Vallejo es podran aconseguir al quiosc o a la web del diari. D’alguns dels llibres més esperats de Sant Jordi, l’ARA també en munta presentacions a les quals poden assistir els nostres lectors: Lluís Llach amb Sílvia Bel (dia 13), Xavier Bosch (dia 19), Gerard Quintana (dia 20) i Maria Barbal (dia 21).

stats