Art
Cultura 13/04/2024

Antònia Maria Perelló Ferrer serà la nova directora la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca

La Comissió de Selecció n'ha valorat la "sòlida visió institucional i capacitat estratègica"

ARA Balears
2 min
Antonia Maria Perelló a les reserves del Macba, davant dels 48 portraits de Gerhard Richter (1972).

PalmaL'Ajuntament de Palma ha informat que Antònia Maria Perelló Ferrer (Palma, 1958) serà la nova directora gerent la Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca. Segons han detallat, a través d'un comunicat, així ho ha determinat aquest divendres 12 d'abril la Comissió de Selecció, que n'ha destacat la "sòlida visió institucional i capacitat estratègica definint un projecte engrescador per a la Fundació arrelat a la realitat balear i a la seva projecció internacional".

En el comunicat, des de Cort han remarcat que el projecte respon a necessitats i requeriments d'aquest moment i dels propers anys. Un dels objectius per a Perelló serà crear una mirada contemporània al llegat de Miró abordant les urgències politicosocials i el compromís ètic, a més de l'emergència climàtica i ambiental. Des de la Comissió de Selecció han explicat que han elegit Antònia Maria Perelló Ferrer per dirigir el projecte per la seva dilatada i consistent experiència en el sector de la museística en l'art contemporani.

A més, han afegit que la seva trajectòria demostra que té un gran coneixement en l'estudi i cura de les col·leccions, del comissariat, i dels procediments museístics. D'altra banda, han valorat també la seva capacitat d'implementació i priorització estratègica en el patrocini i mecenatge per tal d'assegurar la sostenibiliat i el creixement de la institució.

La proposta serà remesa a l'aprovació de la Comissió de Govern de la Fundació d’aquest dijous dia 18 d’abril i, posteriorment, a ratificació del Patronat dia 9 de maig de 2024.

Antònia Maria Perelló és cap de la col·lecció i conservadora del MACBA. Doctora en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona, actualment és professora del Màster Oficial en Gestió Cultural de la UIC, on imparteix l'assignatura Comissariat i gestió d'exposicions.

De 1989 a 2008 va ser professora del Màster de Museologia de la Universitat de Barcelona, i regularment fa classes i conferències sobre col·leccionisme, exposicions i museografia en diverses universitats.

stats