Cultura 14/09/2017

Antoni Parera Fons rep el premi Nacional de música

El compositor mallorquí va assistir a la cerimònia d'entrega del guardó celebrada a Conca

Ara Balears
1 min
Els reis d'Espanya, Felip i Letizia, van presidir la cerimònia d'entrega del Premi Nacional de Música.

PalmaEl mallorquí Antoni Parera Fons va rebre ahir el premi Nacional de música en la modalitat de composició. El compositor va assistir a Conca a una cerimònia d'entrega presidida pel rei Felip VI i en la qual el Ministeri d'Educació, Cultura i Esports no va convidar cap representant dels governs autonòmics dels quals procedien els premiats.

Parera Fons, però, hi va estar acompanyat de la consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes, Fanny Tur. La presència de Tur a l'acte va ser possible gràcies a la convidada del compositor.

El ministre d'Educació, Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Vigo, va ser l'encarregat de donar el premi. En el discurs, Méndez de Vigo va destacar que els més de 250 títols registrats per Parera Fons i la seva llarga trajectòria, en la qual ha compost sobre textos d'autors com Jaime Gil de Biedma, Manuel Vázquez Montalbán i Pedro Salinas, i per a grans intèrprets de la categoria de Montserrat Caballé, Josep Carreras i María Dolores Pradera.

Méndez de Vigo també ha remarcat la passió del compositor manacorí que viu per i per a la música amb la il·lusió del primer dia, com posa de testimoni la seva recent aportació a l’òpera contemporània amb l’estrena de María Moliner i els cicles de cançons interpretats per les més rellevants veus internacionals.

stats