Cultura 12/11/2012

L'Institut Valencià d'Art Modern repassa en una exposició la trajectòria de l'artista alcoià Antoni Miró

La retrospectiva, en què s'inclou una obra titulada "Primavera valenciana", reflecteix el compromís social de l'artista

Efe
1 min

ValènciaL'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) inaugura demà, dimarts, 13 de novembre, una exposició retrospectiva sobre la trajectòria del pintor alcoià Antoni Miró configurada com un autoretrat de l'artista i les seves obsessions. La mostra, en què s'inclouen 121 de les seves obres creades entre el 1972 i el 2012, s'ha presentat avui en roda de premsa i es podrà visitar fins al 13 de gener. L'exposició està comissariada per Fernando Castro amb el patrocini de la Fundació Bancaixa.

En la retrospectiva s'aprecia tant el compromís social de l'artista, una de les seves obres més recents es titula "Primavera valenciana" –en al·lusió a les revoltes estudiantils del darrer mes de febrer–, com la referència a obres de les grans figures de la història de l'art, com demostra la creació "Admirant Velázquez".

El mateix Antoni Miró (Alcoi, 1944) ha afirmat aquest matí que aquesta exposició és "segurament la més important" que ha realitzat i "una de les més grans". De la seva banda, el comissari ha destacat que l'exposició és un "autoretrat" de l'artista i de les seves "obsessions", que són totes aquelles coses relacionades amb temes "socials, pictòrics, històrics, culturals" i allò que "esdevé en el seu món i en el seu temps", ha explicat Castro, que veu aquesta mostra "coherent" amb la trajectòria de Miró.

Per la directora de l'IVAM, Consuelo Císcar, la mostra funciona com una "crònica de la realitat", atès que Miró s'"allunya dels discursos formalistes amb la finalitat d'incidir en qüestions socials des d'un pensament crític", i s'emparenta, així, amb l'Equip Crònica i l'Equip Realitat.

stats