Teatre
Cultura 05/04/2024

Alèxia Pascual i Jordi Garreta seran Blanca i Saïd al nou 'Mar i cel'

Dagoll Dagom també ha anunciat una gala musical al Festival Grec per celebrar els cinquanta anys de la companyia

2 min
Els actors del nou 'Mar i Cel', al Teatre Victòria.

BarcelonaFalten cinc mesos perquè s'estreni la nova versió del musical Mar i cel i ja se n'han venut més de 75.000 entrades. Serà la quarta vegada que la companyia Dagoll Dagom portarà als escenaris el seu musical més emblemàtic, que ha acumulat més d'un milió d'espectadors des que es va estrenar el 1987 al Teatre Victòria. I també serà l'última: amb aquesta producció, la companyia celebra cinquanta anys i a la vegada s'acomiada definitivament del públic. "Dir adeu té un punt de tristesa, però ens alegra tenir un públic tan fidel", ha dit aquest divendres Anna Rosa Cisquella, l'únic membre fundador de Dagoll Dagom que continua en actiu, durant una roda de premsa multitudinària al Victòria. Després de mesos d'expectació, finalment s'ha revelat el nom dels actors que protagonitzaran el nou musical. La tarragonina Alèxia Pascual, la tercera finalista de la segona edició d'Eufòria, interpretarà el paper de Blanca. I el terrassenc Jordi Garreta, conegut per sèries com Cuéntame cómo pasó i Moebius, encarnarà el rol de Saïd.

"Estem molt il·lusionats, per a nosaltres és un somni ser aquí", ha dit Pascual. "Hi estic completament d'acord", ha afegit Garreta. Els dos actors prendran el relleu d'Ana Sanmartín i Roger Berruezo, que el 2014 van encapçalar la tercera versió del musical. El 1987, els protagonistes van ser Àngels Gonyalons i Carlos Gramaje, i el 2004, Elena Gadel i el mateix Gramaje. En el nou repartiment figuren més cares conegudes, com Bittor Fernández, Cisco Cruz, Anna Alborch, Guillem Ripoll, Sergio Escribano, Candela Díaz, Guillem Fole, Esteve Roig i Carme Giner. L'estrena del musical coincideix amb el centenari de la mort del dramaturg Àngel Guimerà, autor de l'obra de teatre que l'escriptor Xavier Bru de Sala va adaptar el 1987 per a Dagoll Dagom. Durant la roda de premsa, el compositor i pianista Albert Guinovart, que va compondre la música de Mar i cel, agraït a la companyia "haver donat oportunitats a tanta gent". "Amb 24 anys jo no era ningú i ells van donar-me l'oportunitat d'expressar-me a través de la música", ha afegit.

El gran comiat de Dagoll Dagom

Tot i que Mar i cel serà el plat fort del cinquantè aniversari de Dagoll Dagom, la celebració també inclourà una gala musical que repassarà les cançons més populars de la companyia. Dirigida per Daniel Anglès, La gran nit de Dagoll Dagom es podrà veure entre l'11 i el 13 de juliol al Festival Grec de Barcelona i comptarà amb l'Original Soundtrack Orchestra i actors com Carlos Gramaje, Víctor Arbelo, Roger Berruezo, Anna Castells, Pep Cruz, Elena Gadel, Àngels Gonyalons, Ivan Labanda i Nina.

La companyia també prepara una exposició amb fotografies, vestuaris i altres materials, que estarà instal·lada al vestíbul del Teatre Victòria durant la temporada del nou Mar i cel. A més, posaran a la venda un catàleg commemoratiu i un disc en format vinil amb algunes cançons conegudes de la companyia.

stats