LA PROPOSTA CULTURAL
Cultura 30/10/2014

Estrena del documental d'Anegats, taller de rosaris i més per la vigília de Tots Sants

I vosaltres, què recomanau? Explicau-nos els actes interessants que es fan avui o els propers dies a info@arabalears.cat

4 min

'Filant

Teatre La Unió de Son Servera/ 20 h

fsadfsf

Presentació del documental 'Filant somnis' de Cinètica Produccions, que conta la història del grup Anegats des que començaren a tocar, l'any 1996, fins a dia d'avui. Amb aquest documental volen celebrar els 10 anys de l'edició del primer disc, 'Illenc'. S'han enregistrat entrevistes amb tota la gent que ha passat per la vida del grup durant aquests anys, i també amb altres músics i amics com Tomeu Penya, Pau Debon, Carles Grimalt, etc.

Podeu veure el 'teaser' de 'Filant somnis' aquí.

Taller d'enfilar rosaris ensucrats / Sineu

Biblioteca de Sineu /16.30 h

ghfhfg

L'OCB de Sineu i la revista 'Díngola' organitzen la sisena edició del Taller d'enfilar rosaris ensucrats amb motiu de Tots Sants. Amb aquesta activitat, l'entitat vol donar a conèixer entre tots els infants aquesta tradició mallorquina.

Tradicionalment, els rosaris eren fets de panellets (de vermell d'ou ensucrat o de pasta d'ametlla) i de fruites ensucrades o confitades, però amb el pas dels anys s'han anat modernitzant i s'hi han afegit aquells dolços que són més del gust dels més petits. Així, en trobam de llepolies com bombons, llaminadures, caramels... No hi falta, però, la patena, que es posa com a medalla i que avui dia sol ser de xocolata i imita una moneda. Antigament era una rodanxa de fruita seca (sovint de carabassa) o de confitura.

L'entitat organitza aquesta activitat per reivindicar la tradicional celebració de Tots Sants.

Castanyada

Pati del Claustre del Carme de Maó (Menorca) / 23 h

fsafsad

Castanyes, carabasses i bunyols amb licors hivernals i la música dels DJ Fidewà i Viva Tirado per a la nit de Tot Sants.

La proposta per a la nit de Halloween inclou música rock dels Fidewà mesclada amistosament amb els sons 'vintage' del tròpic de Viva Tirado, que provoca un genuí 'collage' sonor, escurçant així la bretxa entre èpoques i festes.

Manuel

Auditori Sa Màniga (Cala Millor) / 20.30 h

fdsgdghdf

Manuel Liñán ha format part de grans companyies com les de Carmen Cortés, Manolete i Manuela Carrasco. Ballarí d'una excel·lent trajectòria, Manuel Liñán és convidat a col·laborar a la Gala Biennal de Sevilla, que s'estrena al City Center de Nova York i també es veu a Londres. Per altra banda, participa en la Gala Flamenca estrenada a l'Òpera de Sidney. A més, ha actuat a tots els grans festivals de l'Estat (Jerez, Sevilla, Granada i Madrid).

Aquest ballarí ha obtingut els millors premis: premis al Certamen Internacional de Dansa Espanyola i Flamenca de Madrid, premi Revelació del Festival de Jerez 2012, premi de la Crítica 2012, premi MAX 2013 com a millor intèrpret masculí de dansa, premi de la Crítica Nacional 'Flamenco Hoy' per dos anys consecutius com a millor bailaor. L'espectacle està emmarcat dins el programa Platea.

Exposició

Espai Cultural Es Polvorí (Eivissa) / Fins al 6 de novembre

fdghdfgf

L'Arxiu Històric d'Eivissa celebra els 25 anys amb aquesta exposició a l'Espai Cultural Es Polvorí sobre els cinc segles d'història de la Universitat. Mostrarà una vintena de documents que van des del final del segle XIII fins al principi del XVIII.

Isabel Echarri / Exposició

Espacio Micus (Eivissa) / Fins al 31 d'octubre

gfdgdg

Una selecció d'obres d'èpoques diferents de l'artista navarresa Isabel Echarri (Vera de Bidasoa, 1929), que des dels anys seixanta resideix entre Formentera i París. Es tracta d'una artista que molts defineixen com a creativa, imaginativa, productiva, carismàtica i enginyosa, i que ara presenta una selecció de treballs en què el blanc absolut és el protagonista.

'Heinz Vontin. Fotografies'

Museu Puget (Eivissa) / Fins al 31 d'octubre

Heinz Vontin. Fotografies

A mitjan 2005, i amb la finalitat de cercar il·lustracions per a l'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera, l'administrativa que aleshores es trobava destinada a l'oficina Chus Adamuz va trobar a internet unes magnífiques fotografies de Sant Antoni de Portmany i de la ciutat d'Eivissa que semblaven dels anys cinquanta del segle passat. Eren d'un fins aleshores desconegut personatge alemany, Heinz Vontin, que viatjà a Eivissa l'estiu de 1955. Una de les característiques destacades del treball de Vontin és que ha volgut interpretar la vida del carrer i sempre les persones hi han tingut una gran importància. Aquesta valoració de les figures humanes passejant, de tertúlia, feinejant, al·lots jugant, esperant el correu, etc. va fer que cinquanta anys després s'intentàs identificar el major nombre possible d'aquells anònims eivissencs que eren els protagonistes de l'objectiu de Vontin.

Últims

C/ Roser S/N (Ciutadella) / Fins al 2 de novembre

sfsdfsgf

El Roser de Ciutadella acull la mostra 'La Llum de la nit', una col·lecció de 39 peces de Joan Miró, 25 pintures, un tapís i 14 escultures de bronze, que es podrà visitar fins al 2 de novembre.

'EMBUDO - S' de Rafa Forteza / Exposició

Louis 21 (Palma) / De 10.30 h a 14 h / Fins al 15 de novembre

fsafsaf

Les obres de Rafa Forteza (Palma, 1955) ja fan part d'alguns dels museus internacionals més importants del món com el MoMA de Nova York, l'MNCARS de Madrid, el Centre Pompidou de París... I l'any que ve està previst que el museu Es Baluard li dediqui una retrospectiva. De moment es poden veure els seus nous treballs a l'exposició 'EMBUDO-S' a la Louis 21 de Palma, en concret quatre quadres i dues escultures. La mostra estarà oberta al públic de dimarts a dissabte.

'Los Restos', de Pep Carrió / Exposició

Lluc Fluxà ESPAI H.C (Palma) / Fins al 28 de novembre

yhyyy

Pep Carrió exposa 'Los Restos' a la galeria Lluc Fluxà ESPAI H.C.

stats