Cultura 15/11/2019

Família, què podem fer?

5 min
Família, què podem fer?

Dissabte, 16 de novembre

Contancontes. El Museu de Menorca (Pla del Monestir, 9. Maó) ofereix el contacontes Arriben els corsaris! per a infants d’entre 3 i 6 anys a càrrec de Laia Garcia. L’activitat serà al museu a les 11 hores i és gratuïta, tot i que requereix inscripció prèvia. S’hi pot reservar plaça telefonant al 971 350 955 o a través de la pàgina web www.museudemenorca.com.

Laboratori de lectura. La biblioteca del Coll d’en Rabassa (carrer de Son Rossinyol, 1. Palma) convida els més petits a llegir, investigar i descobrir la veritat que s’amaga darrere el misteriós personatge de Panxaplena. El taller de lectura és gratuït i tindrà lloc de les 11.30 h a les 12.30 h a la biblioteca.

Mary Poppins. La vida d’una família anglesa de principi de segle XX, formada per un pare banquer, una mare sufragista i un nin i una nina rebels, es veurà alterada per l’arribada de Mary Poppins, una extravagant, desafiant i màgica mainadera. Mary Poppins no només cuidarà dels més menuts, sinó que també durà una ràfega d’aire fresc a la llar de la família. Un educador presentarà aquesta pel·lícula i proporcionarà les claus bàsiques i necessàries per interpretar-la i gaudir-ne a les 18 h al CaixaFòrum (plaça de Weyler, 3. Palma). Preu: 5 euros. 50% de descompte per als clients de CaixaBank.

Taller de plastilina. A la llibreria Baobab (carrer de Guillem Galmés, 17. Palma) a les 11.30 h, activitat de modelatge de plastilina per despertar la creativitat dels infants de 3 a 14 anys. Informació i reserves al telèfon: 654922410. Preu: 5 euros

Barridiada. El carrer de Sant Joan de la Creu del barri de Son Ferriol de Palma acull la barridiada de 10.30 h a 13.30 h. L’Ajuntament de Palma ofereix de manera gratuïta aquestes jornades, en les quals els participants podran practicar esports com el voleibol, el tennis, el bàsquet i l’atletisme. A més, hi haurà esports adaptats, com ara bitlles i goalball. Els més petits també podran gaudir d’un circuit de bicicletes d’educació viària de la mà de la Policia Local. Totes les activitats estan dirigides a ainfants més grans de 3 anys.

‘El silenci d’Hamelí’. Què passaria si en el conte del famós flautista hi hagués una nina sorda? Objectes, paraules, llenguatge de signes i un DJ participen en un espectacle sobre les capacitats i els avantatges de tenir desavantatges. El silenci d’Hamelí es representarà a les 18 h a l’ Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca). El preu de l’entrada és de 8 euros.

‘(A)les’. La Fada Despistada presenta el nou espectacle, (A)les, un concert per a famílies amb infants d’entre 2 i 9 nou anys. Serà a Ca’n Fogarada (camí de Jesús, 113. Palma) a les 12 h. El preu de l’entrada és de 10 euros per als adults i de 2 euros per als menors.

‘L’origen de les espècies’. Des de les increïbles variacions de les espècies fins a la lluita per la supervivència, des del bacteri més minúscul fins al gran Arbre de la Vida. L’adaptació infantil del llibre L’origen de les espècies, de Charles Darwin, ajuda a descobrir la teoria que va canviar el món per sempre. La biòloga del PalmaAquàrium Aina Erice impartirà a les 11 h un taller per aprendre sobre l’evolució a la llibreria Agapea (carrer del Marquès de la Fontsanta, 6. Palma) per a infants de més de 5 anys. L’activitat és gratuïta.

Diumenge, 17 de novembre

Improvisació. Un delirant grup de personatges estan llestos per representar les aventures que el públic decideixi amb una sèrie de jocs d’improvisació especialment adaptats perquè els nins hi participin i en siguin els protagonistes. La Tetera Impro! presenta el seu darrer espectacle familiar amb motiu del festival Fes ha ha al Rívoli (carrer d’Antoni Marquès, 25. Palma) a les 12 h. El preu de l’entrada és de 10 euros a taquilla i de 6 anticipada.

‘Refugi’. L’obra Refugi ofereix una mirada màgica i lleugera a un conflicte universal a través d’un viatge per l’empatia i el respecte des de la poesia i l’humor del clown. L’espectacle està recomanat per a infants de més de cinc anys i es representarà els dies 16 i 17 de novembre, a les 18 h i a les 1 2 h, respectivament, al teatre Catalina Valls (passeig Mallorca, 9. Palma). El preu és d’1 euro, per als menors d’entre 0 o 24 mesos; de 6 euros anticipada i 8 euros a taquilla, per als menors d’entre 2 i 16 anys; i de 8 euros anticipada i 10 euros a taquilla, pels adults.

Activitats a PalmaAquàrium. El PalmaAquàrium (carrer de Manuela de los Herreros, 21. Palma) col·labora amb la fundació Nemo, una entitat sense ànim de lucre que dona suport a famílies amb infants amb diversitat funcionals, per mitjà d’una festa benèfica. Els dies 16 i 17 de novembre l’entrada costarà 10 euros i s’oferirà tot un programa d’activitats i tallers per a tota la família entre les 11 i les 17 h. Hi haurà jocs, animació infantil, pintacares, xou de màgia, castells inflables, balls amb mascotes, acrobàcies i molt més.

Circ Raluy. Darrer dia de funció del circ Raluy (parc de la Riera, Palma), que ofereix un espectacle on es combinen espectacles dels circs antics amb els actuals. Els diumenges les funcions es repeteixen a les 12.15 h i a les 17 h. El preu varia entre els 6 i els 10 €.

Jocs reciclats. Amb motiu de la IV Fira de feines de tardor del Capdellà, l’Ajuntament de Calvià organitza un taller de jocs reciclats de 10 h a 14 h a la plaça Joana Nogués. És gratuït.

‘El bosc encantat’. El Museu Balear de Ciències Naturals organitza una jornada sobre fongs, amb una activitat per a infants d’entre 3 i 10 anys. El taller El bosc encantat serà d’ 11 h a 12.15 h al museu (carrer de la Palma, s/n. Sóller), pel qual cal inscriure’s al 971634064 o a museubcn@gmail.com. Gratuït.

Viatge al centre del món. Ruta per la comuna de Lloret pensada per al públic familiar i lligada a les aventures del joc Llegendes, l’illa dels tresors. L’itinerari estarà guiat per Joan Carles Palos i serà de les 10 h a les 16 h. El preu de l’activitat és de 5 euros per a adults i de 2 euros per als infants.

Dilluns, 18 de novembre

Contacontes. La companyia Myotragus teatre ofereix un contacontes al centre cultural del Puig d’en Valls, a Santa Eulària des Riu, a les 17.30 hores. Gratuït.

Dijous, 21 de novembre

Faules clàssiques. Les faules dels autors clàssics com Isop, Ramon Llull i Jean de la Fontaine cobren vida a partir de titelles, objectes i vestuaris divertits. Els infants de més de tres anys podran conèixer aquestes històries plenes d’animalades gràcies al narrador Emmanuel Danet. La biblioteca Joan Alcover (carrer de Joan Alcover, 28. Palma) acollirà aquest contacontes gratuït a les 18 hores.

Divendres, 22 de novembre

Botànica. El c entre Flassaders (carrer de la Ferreria, 10. Palma) inclou dins la seva programació de tardor un taller de botànica per a infants de 6 i 9 anys. L’activitat es farà de 17.30 h a 18.30 h i cal inscripció prèvia. Es pot fer a través del telèfon 971 214 027.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

stats