Cultura 29/11/2019

Família, què podem fer?

5 min
Família, què podem fer?

Dissabte, 30 de novembre

Contes amb plastilina per a petitons. A la llibreria Baobab de Palma a les 11.30 h. Activitat gratuïta per a infants de 2 a 6 anys. Els amics diran a Rex què ha de fer per tenir unes dents ben fortes. A més, es farà un dinosaure de plastilina. Informació i reserves al telèfon 654922410. El capvespre, a les 18 hores, La petita orquestra dels Bards, per a nins i nines majors de 2 anys. Preu: 5 euros.

‘Recycling games’. Es tracta d’una activitat per sensibilitzar sobre el reciclatge i la reducció de residus. Es Castell, a Menorca, serà el poble que l’acollirà. De les 10.30 a les 13.30 h a l’ Esplanada. De franc.

‘Escolta i imagina’. Escoltar una narració amb els ulls tancats i després fer un dibuix de com ens hem imaginat una escena, un personatge... A partir de la lectura d’un conte i de les divertides descripcions que fa l’autor, els nostres infants poden visualitzar com són els personatges i fer un dibuix de com els imaginen. A les 10.30 hores a la Biblioteca de Son Cladera de Palma. Activitat gratuïta.

Barridiades. A partir de les 10.30 hores a Son Fortesa Nord, al carrer de Santa Maria Josepa. La jornada inclourà una àmplia oferta d’activitats esportives, com ara voleibol, tennis, cotxes de pedals, hoquei, bàdminton, bàsquet, futbet, circuit de psicomotricitat, atletisme, futvòlei, petanca, escacs, i altres esports adaptats com vòlei i bitlles. Els nins també podran gaudir d’un circuit de bicicletes d’educació viària amb la participació de la Policia Local. Activitat gratuïta.

‘Papageno & Cia’. Un divertit recorregut per les òperes de Mozart. Papageno és un dels personatges més entranyables i divertits del món de l’òpera. En aquest concert, de to còmic, Papageno cerca desesperadament algú de qui enamorar-se. Per aconseguir-ho, farà un recorregut per algunes de les òperes més famoses de W. A. Mozart, amb l’ajuda dels músics... i del públic! Activitat recomanada per a infants a partir de 5 anys. A les 11.30 hores i a les 18 hores al CaixaFòrum de Palma. Preu: 6 euros.

‘Llum, color i forma. Descobrint els elements bàsics de la pintura’. D’on surt la llum en un quadre? Com pot ser que en una escena nocturna les figures destaquin per la seva lluminositat? Màgia? No! El pintor Anglada i Camarasa ens diria que només és qüestió de pigments. En aquest taller els més menuts observaran la seva obra València i descobriran com la llum es crea a cop de color. Activitat recomanada per a famílies amb infants de 3 a 7 anys. A les 18 hores al CaixaFòrum de Palma. Preu; 4 euros. 50% de descompte per a clients de CaixaBank.

‘El ángel de Navidad’. Activitat per als més petits al centre comercial Sa Taulera (camí de Gènova, 4), a partir de les 11 h. Es tracta d’una activitat gratuïta de contacontes i treballs manuals. És convenient fer la inscripció prèvia al telèfon 871717491.

Sala Màgica. Servei de cangur del cinema Ocimax de Palma. Els dissabtes i diumenges. Cada setmana es proposa un tema als nins i s’hi treballa. Aquest dissabte el tema serà Frozen 2, per la qual cosa es farà una activitat de pintacares i sonaran les cançons més conegudes de la pel·lícula. També es faran corones com la d’Elsa i es recrearà un dels personatges més estimats: Olaf. Des de les 16 fins a les 20.30 h. És gratuït però cal reservar i dur calcetins: salamagica@ocimax.com. Per a nins i nines a partir de 4 anys.

Visita i taller: fotos que parlen. Uneix-te a aquesta visita amb taller pensada especialment per a famílies, que inclou un recorregut breu per l’exposició Robert Capa, en color i una activitat sobre edició fotogràfica. Les imatges de fotografia documental ens serveixen per narrar històries, com si fossin paraules. Fent servir còpies d’imatges vistes a l’exposició i l’espai mateix, descobrirem com les fotografies de Robert Capa canvien de significat quan es relacionen entre elles, mutant segons la posició que ocupen i el context que les envolta. Activitat recomanada per a famílies amb infants a partir de 8 anys. A les 18 hores al CaixaFòrum de Palma. Preu: 4 euros, amb 50% de descompte per als clients de CaixaBank.

‘La Caputxeta’. La Caputxeta Vermella és, sense dubte, un dels contes populars més popular. Ha estat transcrit, entre d’altres, per Charles Perrault i els germans Grimm. En aquest cas, el dramaturg mallorquí Rafel Brunet ha reconvertit la història en una comèdia musical en què s’afegeixen al conte popular elements d’altres contes i rondalles mallorquines. Un pastor arriba al seu poble avisant que hi ha un llop a prop de la vila. Aquest llop és, de sobte, el causant de tots els mals i problemes de la vila. S’han de prendre mesures. Na Caputxeta ha d’anar a dur el dinar a la seva padrina que viu enmig del bosc. Sa mare li encomana que no parli amb ningú i que no surti del camí. Malauradament, na Caputxeta es troba amb el llop i queda encisada pel magnetisme que aquest desprèn, es posa a parlar amb ell i el malvat llop fa que na Caputxeta deixi el camí i vagi per una drecera a casa de la seva padrina. A les 18 h a l’ Auditori d’Alcúdia. A càrrec de la companyia Mallorca So. Preu: 15 euros.

Dijous, 5 de desembre

‘Flashdance’. El musical arriba a Mallorca. Basat en la pel·lícula de Paramount Pictures, una de les més taquilleres de la dècada dels 80, arriba per cobrar vida a l’escenari. Flashdance conta la història d’Alex Owens, una jove que s’aferra als seus somnis per sobre de tot. El seu desig d’anar a la prestigiosa Shipley Dance Academy i arribar a ser una ballarina professional la converteix en un exemple de superació personal. Amb tan sols 18 anys, treballa de soldadora durant el dia i de ballarina exòtica de nit per aconseguir el seu somni. Quan es veu immersa en una complicada història d’amor, i a risc de ser eclipsada en la seva carrera, Alex supera tots els obstacles que es troba pel camí i demostra que res no li impedirà aconseguir els objectius que s’ha marcat. Dia 5 i 6 a les 18 h i a les 21.30 h a l’ Auditòrium de Palma. Preu: 42 i 50 euros.

‘El castell d’iràs i no tornaràs’. La història narra les aventures d’en Bernadet per arribar al castell encantat per complir la promesa del seu pare. Coneixerà un ermità, una àguila sàvia, una velleta de cinc-cents anys i la filla del rei, na Fadeta. Es tracta d’un contacontes per a infants a partir de 3 anys acompanyats per un adult. Serà a les 18 h a la Biblioteca Joan Alcover de Palma. Activitat gratuïta.

Divendres, 6 de desembre

‘Aladdin, el musical’. Aladdin és un pispa que s’enamora de la filla del sultà, la princesa Jasmine. Per poder conquistar-la acceptarà un repte de Jafar. Aladdín haurà d’entrar en una cova enmig del desert i aconseguir una làmpada màgica que conté el geni, que serà l’encarregat de concedir-li tots els seus desitjos. Veniu a gaudir d’aquest conegut conte basat en una de les rondalles de Les mil i una nits, i amb les cançons conegudes per tots! Se’n podrà gaudir a l’Espai Cultural Can Ventosa d’Eivissa, divendres 6 i dissabte 7 a les 17 h i a les 20 h. Preu: adults, 18 euros; infants, 16 euros.

agendacriatures@arabalears.cat

Vols promocionar

el teu esdeveniment a

l’agenda del Criatures?

agendacriatures@arabalears.cat

Aquest és el correu per

a les activitats dels

més petits

stats