Alternatilla Jazz Festival 2022
Cultura 12/12/2022

Aga Derlak, Lorenzo Bisogno, Joan Garcias i Joan Moll clausuren l'Alternatilla Jazz Festival 2022

La banda formada per a l'ocasió tanca la cita al teatre Xesc Forteza

Alternatilla Jazz
2 min
El quartet format per Aga Derlak, Lorenzo Bisogno, Joan Garcias i Joan Morell han clausurat l'Alternatilla Jazz Festival al Teatre Xesc Forteza.

PalmaDarrera nit de l'Alternatilla Jazz Festival d'enguany. Sense gairebé adonar-nos-en, han passat 11 dies volant en què s'ha pogut escoltar música d'altíssima qualitat arreu de Mallorca i Menorca. Després d'haver passat per tants pobles i ciutats, s'havia d'acabar de la millor manera, amb una Alternatilla Jazz Band, és a dir, una formació feta a posta per a l'ocasió. Així doncs, aquest cop ha estat formada per la polonesa Aga Derlak, l'italià Lorenzo Bisogno i els illencs Joan Moll i Joan Garcias.

Una formació inèdita com la que també es va viure dissabte al Teatre del Born de Ciutadella, on per segon any consecutiu hi va haver l'All-Woman Jazz Band, però en aquesta ocasió amb Nailé Sosa a la bateria conjuntament amb Aga Derlak, Kika Sprangers, Cecile Grundt, Marta Garret i Blanca Barranco. Un concert de molt alta gamma que va omplir el teatre de pinte en ample.

Diumenge, al teatre Xesc Forteza de Palma, els músics varen optar per un repertori clàssic, però també amb molta presència de les composicions d'Aga Derlak, que va conduir l'espectacle conjuntament amb Lorenzo Bisogno. Música delicada i perfectament entremesclada per fer arribar tots els assistents al gaudi molt aviat.

Hi va haver temps per a tots: temes més rítmics amb un piano i un contrabaix molt presents i molt al davant de la cançó, però també deixant intervenir Bisogno amb les seves encertades bufades. Al mateix temps varen deixar anar temes delicadíssims en què la bateria de Moll només era acaronada i el piano de Derlak feien com si la cançó fos un coixí i ens demanàs per favor que ens hi abraçàssim.

Un concert deliciós, com tots els que s'han viscut aquests dies, i que ha deixat amb molt bon gust de boca tots els assistents, que ben segur ja tenen ganes que arribi una altra edició de l'Alternatilla Jazz Festival.

stats