Música
Cultura 06/02/2023

Ja és oficial: Antònia Font actuarà a l'Acampallengua

El grup farà arribar la música en català a les generacions més joves durant el festival, que serà els dies 6 i 7 de maig a sa Pobla

2 min
Antònia Font actuarà a sa Pobla, dissabte dia 6 de maig.

PalmaJa és oficial: Antònia Font serà el cap de cartell de l'Acampallengua, que serà els dies 6 i 7 de maig a sa Pobla. El grup, que ha retornat amb força després d'una dècada de silenci, encetarà el festival organitzat per Joves de Mallorca per la Llengua, i d'aquesta manera es dirigirà a les generacions més joves, a aquelles que ara es troben en la vintena.

Tot i que els organitzadors del festival ja n'havien avançat alguns dels actes, no ha estat fins avui que han fet saber que els Antònia Font seran els cap de cartell. Les activitats començaran dissabte dematí dia 6 de maig, i tendran lloc en tres espais diferents: el poliesportiu municipal, la plaça Major i sa Congregació.

Pau Debon ja ha arribat a sa Pobla.

"Els Antònia Font són el grup de la generació dels nostres pares, però amb el seu retorn veim que les seves lletres també arriben molt als joves; per tant, volem que hi siguin, en aquesta edició de l'Acampallengua", explica Pau Emili Muñoz, president dels Joves de Mallorca per la Llengua.

Antònia Font actuarà amb grups que ja s'havien donat a conèixer, com són Auxili, Mar Grimalt, Antònia Found System, Es Gall de sa Pastera, Plan-ET. L'abonament sencer del festival té un preu de 35 euros. Això inclou el concert, l'acampada, camiseta i polsera, el sopar de dia 6 i el dinar de dia 7. Si s'adquireix just l'entrada al concert de dia 6, el preu és de 27 euros.

L'Acampallengua, que s'organitza amb el suport del Consell de Mallorca, també inclou un programa d’activitats amb xerrades d'entitats i tallers oberts al públic. Durant la presentació del programa, aquest dilluns a sa Pobla, el conseller de Promoció Econòmica, Jaume Alzamora, ha assegurat que "la cultura és un eix vertebrador d’oci i diversió, i que el valor del català es pot transmetre de múltiples i diferents formes i adaptar-se a les necessitats de les noves generacions".  La vicepresidenta del Consell, Bel Busquets, ha dit que "L'Acampallengua ha estat des de fa vint-i-cinc espais un espai de trobada de joves de tot Mallorca per conviure, fer festa i reivindicar la voluntat de viure plenament en català. Ara feia temps que no se celebrava i tots l'enyoràvem, vull agrair als Joves de Mallorca per la Llengua que s'hagin decidit a tornar organitzar aquesta trobada tan esperada per a gent de totes les edats".

stats