MÚSICA

The Wheels presenta el seu nou disc, 'The year of the monkey'

El grup mallorquí publica el segon treball discogràfic amb projecció a l'exterior

El grup mallorquí The Wheels publica aquest divendres, 27 de gener, el seu darrer disc, titulat ' The year of the monkey'. El treball està format per 10 cançons plenes de psicodèlia pop, un estil que defineix aquest grup de l'illa amb més projecció i que actuarà al festival Primavera Sound d'enguany.

El grup s'emmarca en la psicodèlia pop amb referències a grups dels anys 60, "des de clàssics com The Beattles" fins al 1956, que "fou el darrer any de la moneia i quan Elvis va irrompre a l'escena musical i el rock'n'rol ho va revolucionar tot", però en un treball que "volem que soni a avui dia", diu Borràs. La banda rep el suport de la discogràfica Espora Records, Warner i Disc Medi per a la distribució. La producció ha estat a càrrec de Paco Loco i tres temes de Toni Toledo. 

The Wheels són Guille Borràs (veu i guitarra), Rick Sena (guitarra), Andrés Alcover (baix i veu) i Tomi Solbas (bateria i veu). Per a aquest treball han rebut nombroses col·laboracions, entre les quals cal destacar la de Paco Loco, ja que el disc ha estat enregistrat i produït, en gran part, a Cadis.

'The year of the monkey' es publica en format CD i vinil, i en una edició especial i estesa també en vinil –per a col·leccionistes– amb una tirada de 175 còpies. És un disc fet "amb molta cura en el qual cada cançó té personalitat pròpia, no hem intentat fer un àlbum que segueixi una mateixa temàtica", assenyala Guille Borràs, cantant i guitarra. 

La presentació del disc a Mallorca serà el 3 de març al teatre Mar i Terra i l'endemà a l'Apolo 2 de Barcelona, al juny al Primavera Sound i preveuen que la gira arribi a Amèrica i Mèxic.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF