El Teatre de Manacor acollirà 'La bona persona de Sezuan' aquest cap de setmana

Oriol Broggi dirigeix aquesta faula de Bertolt Brecht, que reflexiona sobre els límits de la bondat humana

La reflexió brechtiana sobre la bondat arriba l'Auditori de Manacor aquest cap de setmana. Oriol Broggi dirigeix 'La bona persona de Sezuan', de Bertolt Brecht, una obra que explora fins a quin punt les persones poden ser bondadoses en un món amb molta maldat.

La història succeeix en una Xina imaginària, on tres déus visiten el país a la cerca d'una bona persona, que serà la jove Xen Te. Xen acull els déus a casa seva, i ells li donen doblers a canvi que ella visqui sempre bondadosament. Les circumstàncies de la vida, però, no li posaran fàcil complir la voluntat dels déus.

“Aquesta obra fa un relat social del capitalisme brutal, perquè no hem d'oblidar que Brecht viu el món dels anys 40, de feixisme i comunisme”, explica l'actor mallorquí Toni Gomila, que participa en l'obra. “Més enllà de la naturalesa bona o malvada dels humans, Brecht parla de la dificultat per viure que ens posam entre nosaltres mateixos, com a organització social”, detalla. Gomila interpreta el cosí de Xen, “un paper que és un regal”, expressa l'actor.

Broggi du el text de Brecht al seu terreny. “El que trobaran els espectadors és un conte màgic. Oriol no emfasitza els aspectes polítics ni la càrrega filosòfica, sinó que ho enfoca tot a contar una història”, diu Gomila.

També destaca el paper de la figura femenina en l'obra. “En un moment, Xen es transvesteix d'home i és llavors quan aflora la seva maldat. Una dona que per sobreviure ha d'adoptar les formes de la pitjor part de l'home és un dels grans missatges que encara són vigents”.

Interpreten l'obra Clara Segura, Ramón Vila, Marc Rius, Xavier Ruano, Clara de Ramon, Albert Prat, Mercè Pons, Toni Gomila, Jordi Figueras, Màrcia Ciseró, Joan Carreras i Míriam Alemany.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF