'La Malcontenta', la novel·la de Sebastià Alzamora que arriba al teatre de la mà del director José Martret

Agnès Llobet serà l'encarregada d'interpretar la història d'aquest personatge femení

'La Malcontenta', la novel·la de l'escriptor Sebastià Alzamora, arriba al teatre de la mà del director mallorquí José Martret. El personatge d'Antònia Suau, 'la Malcontenta', serà interpretat per l'actriu Agnès Llobet, que narrarà en primera persona la seva història directament al públic, cercant-ne els ulls i la complicitat.

"Els llibres tenen sentit quan arriben a les altres persones. Em fa moltíssima il·lusió que la meva obra es converteixi en una representació teatral com aquesta", ha manifestat Alzamora.

Martret ha exposat que feia temps que cercava un projecte que l'enamoràs i que "el personatge de la Malcontenta ho va fer des del primer moment". El director ha destacat que han fet "un parell de voltes" al text d'Alzamora, però que han mantingut i respectat en tot moment el llenguatge i l'essència del personatge.

Per la seva banda, Llobet ha assegurat en la presentació de l'obra que quan li varen proposar aquest projecte no va dubtar d'acceptar la proposta. 'La Malcontenta' em va captivar des del primer instant perquè és una dona lluitadora, una supervivent que vol triar el seu camí sense que ningú ho faci per ella".

La representació, que s'estrena aquest dissabte al teatre Principal de Santanyí, conta la història d'una dona del començament del segle XIX que està condemnada a un futur en el qual podrà prendre molt poques decisions perquè les pren per ella son pare i, després, en un futur, el seu home. Però Antònia Suau decideix rompre amb tot i es fa senyora del seu destí, una decisió molt important i poc comuna a la seva època.

"A 'La Malcontenta', la llum i la foscor lluiten contínuament per imposar-se una sobre l'altra, el seu viatge emocional és un viatge tenyit d'amor i de dolor", explica el director. Martret assenyala que Joan Durí, el bandoler que realment va existir i que va aterrar al sud de Mallorca, funciona en la narració com l'element que altera la vida d'Antònia i la crida a l'aventura: "Ell és qui acciona l'alliberació de la Malcontenta, per ell abandona la vida que fins al moment havia conegut i es llança a una aventura en la qual la llibertat i la violència són les protagonistes".

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF