MÚSICA

La Petita Simfònica reunirà més de 100 músics d'arreu de les Illes en un concert benèfic al Palau de Congressos

Els joves sonaran, per primera vegada, amb l'Orquestra Simfònica diumenge, 25 de juny, a favor d'Unicef

L'Orquestra Simfònica de les Illes Balears en un anterior concert. / CAIB

La Petita Simfònica juntarà més de 100 joves d'arreu de les Balears en un concert a benefici d'Unicef i per primera vegada a l'auditori del Palau de Congressos de Palma aquest diumenge, 25 de juny, a les 20 hores.

El concert de la Petita Simfònica serà conjunt amb els músics de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears, i sota la direcció de Pablo Mielgo. Les obres que interpretaran són el 'Concert per a violoncel en Re Major' de J. Haydn; 'Masquerade' (suite) d'A. Khatxaturian i 'Carmen' (suite) núm.1 de G. Bizet. Un dels convidats especials serà el jove violoncel·lista solista Jorge Giménez.

Aquest esdeveniment anirà precedit d'una trobada dels joves de la Petita Simfònica que des de demà farà un 'stage' de convivència a la Victòria (Alcúdia). La trobada rep la col·laboració d'un total de 36 escoles de música i conservatoris de música de les Illes Balears. És adreçat a estudiants d'entre 11 i 16 anys i pretén acostar la música simfònica als més joves a partir de compartir experiències.

104 estudiants és el total de joves que participen en el nou projecte, 62 dels quals són de Mallorca, 25 de Menorca i 17 d'Eivissa i 1 de Formentera. S'hi varen presentar un total de 279 estudiants, els quals varen participar-hi enviant, juntament amb una fitxa descriptiva, un vídeo musical, que va ser valorat i seleccionat pels solistes de l'Orquestra Simfònica conjuntament amb la direcció artística, seguint criteris de qualitat i territorialitat per tal que totes les Illes i el màxim de poblacions hi estiguessin representades.

Les entrades benèfiques per al concert al Palau de Congressos, amb un aforament d'unes 2.000 persones, costaran 5 €, que es destinaran de manera íntegra a donar suport a projectes d'Unicef a favor de la infància i es poden adquirir a la web d'El Corte Inglés.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF