La Conselleria organitza amb l'Ajuntament de Palma un cicle per recuperar la memòria de la II República

A través d’activitats com conferències, música i cinema, s’homenatjarà els ciutadans que contribuïren a la creació i la vertebració d'una cultura democràtica

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a través de la Direcció General de Participació i Memòria Democràtica, col·labora amb l’àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística per organitzar el cicle 'Memòria i carrer', que analitzarà i reflexionarà sobre l’efervescència política i associativa que es va viure durant la II República, que va quedar avortada amb l’arribada del franquisme.
 
Així, a través d’activitats com conferències, música i cinema, s’homenatjarà a partir de l’11 d’abril i fins al novembre els ciutadans que contribuïren a la creació i la vertebració d'una cultura democràtica.

El director general de Participació i Memòria Democràtica del Govern, Manel Santana, ha dit que el cicle cerca “introduir el coneixement dels hàbits democràtics de la Segona República als barris de Palma, descentralitzar les actuacions institucionals i, també, fomentar la participació del teixit associatiu actual”.
 
Segons el regidor de Cultura, Llorenç Carrió, “des de la Regidoria treballam per la Memòria Històrica amb convicció. La nova Llei de memòria i reconeixement democràtic anima a realitzar aquest tipus de reconeixements”. El regidor ha explicat que el cicle té tres objectius: “commemorar l’arribada de la República en un to festiu, donar a conèixer a la ciutadania els noms dels veïns dels barris i pobles de Palma que protagonitzaren aquella època i, gràcies a la banda, apropar la música i les cançons que l’acompanyaren”.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF