Joan Martorell i Sergio de la Puente oferiran un concert audiovisual al santuari de Monti-sion

Tocaran les músiques de les seves darreres composicions per a cinema, com ara Sin fin, nominada als premis Goya 2020

El compositor mallorquí Joan Martorell oferirà un concert audiovisual amb l'andalús Sergio de la Puente, un dels referents en el món de la composició per a cinema a Espanya. Així, uniran música i imatge interpretant algunes de les darreres composicions que han fet, com  Sin fin (nominada als premis Goya 2020),  Azul y no tan rosa i La dama y la muerte, entre altres.

Com a primícia, Martorell avança que també oferiran un tast de la música composta pels dos autors per a la sèrie d'Atresmedia Albanta. "També hi haurà algunes composicions meves. La idea és fer un recull dels darrers projectes audiovisuals de tots dos", afegeix, i destaca que passaran sencer el curtmetratge Inertial Love amb la música en directe. 

Martorell explica que normalment van amb més músics, però amb la pandèmia han hagut de reduir intèrprets i fe-ho en un format més petit. S'han reduït els bolos i el gran hàndicap és "l'aforament limitat per fer números". Lamenta que no hi hagi més música en directe, tenint en compte que és "una de les activitats més segures, perquè està tot molt controlat". 

Sobre els autors

Joan Martorell és un compositor, director d’orquestra i pianista mallorquí. El darrer treball discogràfic editat és Manual inacabat (per anar per la vida). Guillem d’Efak sentit per Joan Martorell,  en el qual s’inclouen 12 poemes del poeta mallorquí musicats per Martorell i cantats per Marta Elka i la rapsòdia de Jordi Boixaderas. Treballa intensivament en el camp del cinema orquestrant pel·lícules internacionals com  James Bond 007 No time to die, Inferno, Kung Fu Panda 3, Angry Birds , etc. Mallorquí de naixement, resideix a Barcelona des de fa dotze anys i dedica la major part del seu temps a enregistrar i orquestrar per a diferents compositors de cinema com Hans Zimmer, Heitor Pereira, Lorne Balfe, Joan Valent, Ludovico Einaudi, Pascal Gaigne, Harry Gregson-Williams, Rupert Gregson-Williams, Zeltia Montes, Javier Rodero, Zacarías M. de la Riva, Mikel Salas, etc.
Sergio de la Puente és actualment un dels referents en el món de la composició per a cinema a Espanya. A més a més, ha acompanyat com a pianista artistes com Dulce Pontes, Michael Giacchino, Lisbeth Scott, Estrella Morente, Diana Navarro i Philippe Rombí. Algunes de les seves bandes sonores més recents són les composades per a  Extraordinary Tales of Allan Poe, Azul y no tan Rosa, Sin Fin, La dama y la muerte, El lince perdido i  La noche de las dos lunas. D'altra banda, De la Puente té publicats tres treballs discogràfics d’estudi amb composicions pròpies ( El fuego vivido, Bajo la ciudad i Cabot Cove), en els quals ha col·laborat amb l’Orquesta Simfònica de Bratislava i artistes com Ara Malikian, Víctor Merlo, Robert O’Connor i Joan Martorell, entre altres.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF