CINEMA

L'artista Betty Gold, protagonista del seu propi documental

El festival internacional de cinema Evolution acull aquest divendres l'estrena absoluta del documental 'A year with Betty Gold' de Jason McMerty 

Nascuda durant la Gran Depressió a Austin (Texas),  Betty Gold va estudiar Educació Primària a la Universitat que també la va proclamar Miss Texas, una dada que sol obviar perquè "crec que la gent pensa que és una cosa que lleva intel·ligència a la dona". Sempre creativa, Gold va centrar els seus interessos i esforços en l' art. Avui, l'artista té repartits els seus treballs en més de 75 col·leccions permanents a tot el món, com a Mallorca, on té una casa i hi resideix la meitat de l'any.

A 82 anys, Betty Gold assenyala que veient el documental 'A year with Betty Gold' "he sentit que he tingut una vida molt plena i que encara continua mirant al futur". L'artista ha destacat que veure's a la pantalla gran li ha provocat sentiments contradictoris. "M'he vist molt velleta -ha fet broma- perquè no m'he maquillat, ni vestit, ni pentinat per rodar". La pel·lícula mostra una Betty "en estat pur, veritable", ha assegurat el director del film, Jason McMerty, que també ha matisat que "no hi ha diferències entre la Betty artista i la Betty personal. L'art plena tota la seva vida", ha afirmat.

El director nord-americà  Jason McMerty ha triat l'Evolution! Mallorca International Film Festival per a l'estrena mundial i absoluta del seu documental 'A year with Betty Gold', un treball que repassa la inspiradora trajectòria personal i professional de l'artista internacional, qui també s'ha mostrat entusiasmada amb el fet que "l'illa i la gent que encara em continua enamorant" puguin veure en primícia el treball de McMerty.

La cinta s'estrena aquests divendres, 3 de novembre, en el marc del cicle Art&Cine al Museu d'Art Contemporani Es Baluard, on Betty Gold té instal·lada una obra molt a prop. 

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF