L'IEC presentarà a Palma la Gramàtica de la llengua catalana

L'Arxiu del Regne de Mallorca acollirà aquest dimarts un acte en el qual s'explicaran les novetats que introdueix la nova norma publicada recentment

L' Institut d'Estudis Catalans va generar un sonor terrabastall quan va anunciar que la nova 'Gramàtica de la llengua catalana' eliminaria la major part dels accents diacrítics. Va ser un dels canvis més polèmics d'una norma que es va aprovar el 23 de novembre i que aquest dimarts serà presentada a Palma.

Segons va destacar l'IEC el dia de la presentació, l'obra, de 1.480 pàgines, "no modifica substancialment la norma, encara que hi introdueix certs matisos i més flexibilitat". Aquest dimarts tots aquells ciutadans que vulguin conèixer de primera mà els canvis que s'han introduït a la gramàtica catalana ho podran fer. L'IEC presentarà l'obra col·lectiva a l'Arxiu del Regne de Mallorca de Palma a partir de les 19 hores.

10 coses que passaran a ser correctes amb la nova gramàtica

En la presentació, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística, hi intervindran la directora general, Marta Fuxà; el president de l'IEC, Joandomènec Ros; la presidenta de la secció filològica de l'IEC, Maria Teresa Cabré; el membre de la secció filològica de l'IEC Nicolau Dols i la consellera de Transparència, Cultura i Esports del Govern, Ruth Mateu.

L’acte es podrà seguir en directe per reproducció en temps real al canal de YouTube de la Direcció General de Política Lingüística: https://www.youtube.com/channe l/UCYvsupgwIxTINA0TuJgPG4w.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF