L'Agenda de l'ARA Balears per gaudir del cap de setmana

13 activitats culturals per no avorrir-te

ACTIVITAT DESTACADA

‘L’home més fascinant del món’

Marino e Marini

Marino e Marini presenten el primer cinema ambulant en 4 dimensions de la història, un nou invent que ja ha estat classificat dins "la nova era del cinema". ‘L'home més fascinant del món’ és el títol de la primera pel·lícula produïda per Marino e Marini i projectada en 4D, que repassa la vida de Jimmo Crocetti, la figura més influent del segle XX, un ésser humà extraordinari que va marcar per sempre l’esdevenir de la humanitat. Va ser un geni capaç no només de cantar en més de cent idiomes sinó de fer-ho alhora, un home de qui s'assegura que va participar a les 24 hores de Le Mans i les va guanyar en només 16 hores! Però... qui era ell? Què li va passar? Per què n'hi ha molts que no n'havien sentit a parlar?
Auditorium (passeig Marítim, 18. Palma). Dissabte 9 a les 22 h i diumenge 10 a les 19 h.

MÚSICA

Studium Aureum

Johann Sebastian Bach

Studium Aureum intrepreta 'Wheinachtoratorium' BWV 248 (Oratori de Nadal) de Bach amb la soprano Armelle Morvan, la mezzosoprano Waltraud Mucher, el tenor Antonio Aragón, el baix Elíes Benito, Ramon Andreu al ‘concertino’ i Carles Ponseti Verdaguer com a director. Aquesta és una de les grans obres de Bach, cada una de les sis cantates va ser escrita per interpretar-la un dia de les festes. En aquesta ocasió ofereixen la cantata número IV, per la festa de la circumcisió de Crist, i la número V, pel diumenge després de Cap d’Any.
Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Diumenge 10 a les 19 h.

AJIM’17 Jazz Quintet

Colom, Lanuti, Lohikari, Paulsberg & Pons

La reconeguda jazzista noruega Hanna Paulsberg s’alia amb el seu saxo, en aquest ‘ménage a cinq’, amb quatre músics residents a l’illa: Júlia Colom (veu), Omar Lanuti (guitarra), Marko Lohikari (contrabaix) i Guillem Pons (bateria). La innovació, la llibertat, l’elegància, el contrast i l’intercanvi cultural regiran en aquesta ocasió un directe únic del que podran gaudir en exclusiva els assistents a l’Alternatilla Jazz Festival.
Teatre Xesc Forteza (plaça de Miquel Maura, 1. Palma). Dissabte 9 a les 20.30 h.

Los Javaloyas

Homenatge a Mallorca

Aquest grup mític, que fou fundat per Luis Perez Javaloyas l’any 1952 a València, fa una gira pels teatres i pobles de Mallorca per celebrar els 65 anys al món de la música. Té una discografia de més de 60 discs, entre singles, LP i recopilatoris. A l’espectacle d’enguany farà una repassada dels 65 anys de música, amb els èxits més coneguts, com ‘Margarita’, ‘Ay cosita linda’, ‘Cala d’Or’ i ‘Cuando salí de Cuba’, entre d’altres. Els components actuals són Serafí Nebot, Toni Felani, Luis Javaloyas fill, Martí Gomila, Pep Sancho i Enrique Pastor.
Trui Teatre (camí de Son Rapinya, 29. Palma). Diumenge 10 a les 19 h.

Gianandrea Pauletta

Música antiga

Per cloure el Festival internacional de música antiga de Caimari, entorn de Bach, concert de Gianandrea Pauletta al clavicèmbal. Interpretarà les ‘Variacions Goldberg’, que el músic compongué, segons els escrits, per a un comte que patia insomni.
Església Vella de Caimari. Dissabte 9 a les 20 h.

TEATRE

‘Hamlet Canalla’

Teatre Micalet SL

Aquesta obra de Manuel Molins prova de desconstruir el mite de Hamlet actualitzant la visió d'un dels personatges teatrals més grans de la història, aquest messies que ho fa tot per ‘salvar’ el seu poble, traslladant-lo a l'actualitat, ara que tenim tants herois d'aquesta mena en la vida pública. Una reflexió sobre temes actuals i no tan actuals com la corrupció, la política, el masclisme i el teatre.
Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca). Dissabte 9 a les 20 h.

‘He nacido para verte sonreír’

Teatro de la Abadía

Una mare s’acomiada del seu fill mentre esperen el pare, que vindrà a cercar-los tot d’una per partir a fer un llarg viatge. De qualque manera el fill ja se’n va anar fa temps: es va tancar en si mateix, en una càpsula d’hermetisme. El pare l’ha de dur a un hospital i l’hi ha de deixar internat perquè es curi del seu trastorn mental. En aquest temps d’espera, la mare cerca paraules per acomiadar-se, sense rebre cap resposta de part del jove. Els records la colpegen, insistents, evocant així davant seu i davant el públic la història d’una dona desesperada, una dona que ha nascut únicament per veure somriure el seu fill. Un fill que no només no somriu, sinó que roman absent, fuit, o que potser habita un món inaccessible per als altres humans.
Sa Màniga (carrer de Son Galta, 4. Cala Millor). Dissabte 9 a les 19.30 h.

‘Abans que arribi l’alemany’

Cia En Blanc

Na Júlia, una dona d’una seixantena d’anys, acaba de ser diagnosticada d’alzhèimer. La imminència del desenvolupament de la malaltia, així com les reaccions de la família i dels coneguts, la conduirà, després del terrabastall emocional, a prendre una sèrie de decisions per viure plenament el temps de consciència que li resti.
Teatre Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89-91. Palma). Dissabte 9 a les 20 h.

‘El crèdit’

Mai Som Tots Teatre

Comèdia sobre l’economia, la crisi, la desesperació, la fragilitat de les vides humanes i, també, encara que no ho sembli a primera vista, sobre les estranyes i insondables relacions de parella. Antoni es dirigeix a una entitat bancària per demanar un crèdit personal, però, quan el director de l’oficina veu que no pot oferir cap tipus de garantia ni d’aval per tornar-lo, decideix denegar-l’hi. Davant d’aquesta negativa, Antoni no es conforma i fa una proposta molt desconcertant al director.
Centre Cultural de la Colònia de Sant Pere (carrer de Sant Mateu, s/n). Dissabte 9 a les 21 h.

‘Smiley, una història d’amor’

Guillem Clua

N’Àlex acaba de tenir un desengany amorós. S'ha fet il·lusions amb algú que, al cap de poques setmanes, ha desaparegut del mapa. I això no li cau gens bé. Agafa el telèfon i es disposa a demanar explicacions sense saber que aquesta telefonada tindrà conseqüències imprevisibles. En Bruno, per altra banda, no es ficaria mai amb algú com n'Àlex, però un equívoc fa que s'acabin coneixent i el que comença amb una cita normal i corrent s'acaba convertit en un esdeveniment que canviarà la vida de tots dos per sempre. Perquè, a vegades, la vida et pot canviar en un segon: el segon que trigues a enamorar-te d'algú, el segon que llegeixes un missatge tan senzill com dos punts, un guionet i un parèntesi tancat. Una obra de Guillem Clua, dirigida per Joan M. Albinyana i interpretada per Héctor Saoane i Joan Toni Sunyer.
Espai 36 (carrer Major, 36. Sant Llorenç del Cardassar). Diumenge 10 a les 19 h.

‘La cita’

La Fornal Espectacles

Quan cau la nit, una parella ha quedat a través d’una pàgina de contactes en un parc.
Cerquen evidentment sexe, ell va lleugerament begut i ella mudada per caçar un home.
No es coneixen i les confiances, la seducció va marcant el seu camí. De cop i volta comencen a succeir alguns episodis de la trobada que creen la incertesa en l’espectador... perquè resulta que les mentides es creen però les veritats es descobreixen. Una obra dirigida per Joan Gomila i interpretada per Eulàlia Ballart, Roger Pistola i Salvador Miralles.
Teatre de Vilafranca (carrer de Sant Martí, 25). Diumenge 10 a les 19 h.


DANSA

‘Black Apple’

Losdedae

Dos éssers humans acostumats a un paisatge devastat transiten per les seves vides sense trobar altra cosa que putrefacció al seu voltant, però no és possible viure sense trobar la bellesa. “Cap poble pot viure sense bellesa. Només pot sobreviure un temps. I aquesta Europa que aquí mostra un dels seus rostres més persistents s’aparta de manera incessant de la bellesa” (Albert Camus).
Can Ventosa (avinguda d’Ignasi Wallis, 26. Eivissa). Dissabte 9 a les 21 h.

ALTRES

Vibra-Brincabros

Brodas Bros

El hip-hop mediterrani. Aquest és l’original estil encunyat pels Brodas Bros de la mà del seu director artístic, Lluc Fruitós. ‘Vibra’ neix de la seva aliança amb Brincadeira, formació especialitzada en percussió i encapçalada per Edison Aguilar. La connexió d’ambdues companyies els ha permès enriquir-se mútuament i els seus treballs s’han convertit en autèntics esdeveniments aplaudits per públics de totes les edats. La percussió adquireix un sentit coreogràfic. El tambor, clar, és l’instrument predominant, però també se sumen a la festa la guitarra elèctrica, dues bateries, un hang i fins a una veu melòdica. El ball (mescla de ‘breakdance’, ‘popping’ i ‘locking’) potencia la seva energia i el seu impacte gràcies a aquesta ‘banda sonora’ a cavall entre l’acústic i l’electrònica. La unió trenca estereotips i barreres. I sorgeix la poesia de carrer.
Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Diumenge 10 a les 18 h.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF